Андрій Бондарчук презентував книгу про історію села Сереховичі

19 Жовтня 2020, 18:10
2281

Презентували книгу «Сереховичі: з історичної пам'яті», автором і упорядником якої є уродженець Серехович Андрій Бондарчук.

Про це у фейсбуці повідомила Лариса Шеремета.

«Як би негативно скептики не відносились до цього, та нове історичне джерело про історію села та його людей побачило світ і стане чи не найглибшою інформацією. Велика шана і подяка автору та всім небайдужим, хто долучився до створення книги як документально, так і матеріально. Творімо історію села разом, дбаймо про його розквіт пам'ятаючи – без минулого немає майбутнього», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Андрій Бондарчук – уродженець села Сереховичі, народний депутат 1-го скликання, почесний громадянин Луцька. Заснував, обладнав у старовинному будинку Луцька Музей Луцького братства і передав його державі. Відродив у підземеллі братської Хрестовоздвиженської церкви старовинний Некрополь братства.

У селі Грабове встановив «Пам'ятник повстанській матері». У своєму селі Сереховичі – скульптурну композицію «Сім'я», пам'ятний знак на місці спаленої церкви та зруйнованого комуністами старовинного кладовища.

Читайте також: Уродженець Серехович представив унікальну релігійну реліквію у Луцьку

Книга уродженця Серехович отримала визнання у США









 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024