«Волинським громадам – європейські стандарти», –​​​​​​​ Лілія Кревська

18 Жовтня 2020, 16:40
763

Лілія Кревська – голова Іваничівської районної державної адміністрації. Кандидатка до Волинської обласної ради по виборчому округу №6.

– Чому вирішили взяти участь у місцевих виборах?

– Маю досвід роботи в органах місцевого самоврядування, на державній службі, знаю всі тонкощі формування бюджету та залучення коштів. Саме тому й беру участь у виборах, щоб застосувати усі свої знання, досвід. Йду працювати і виконувати конкретні справи, які допоможуть людям вирішити їх нагальні проблеми.

– Чому йдете саме з партією ЄС?

– Повністю поділяю ідеологію та цілі державотворення цієї партії. У команді Петра Порошенка – 4 роки. Спільно зроблено багато реальних справ. Європейська Солідарність іде на вибори, щоб захистити одну із найуспішніших реформ нашої команди – децентралізацію, результати якої у реальних справах – побудовано нові дороги, школи, садочки, ЦНАПи, амбулаторії, інклюзивні центри, відремонтовані  соціальні об’єкти, освітлення. Децентралізація дала можливість місцевим громадам самостійно розпоряджатися коштами. Розпочаті реформи потрібно продовжувати, тому ми йдемо, бо підтримуємо саме про європейський курс розвитку наших громад

– Чим програма ЄС відрізняється від інших партій?

– «Європейська Солідарність» – це патріотична партія, яка завжди розвивала і відстоювала національну незалежність України і разом з тим прагнула будувати українське суспільство за європейськими стандартами та стандартами НАТО .

– Як би Ви схарактеризували б команду, з якою йдете на вибори?

– Ми ведемо потужні команди в усі ради, щоб протистояти реваншу і сепаратизму. Наша команда – це професіонали, патріоти і державники, які об’єднують країну. Це волонтери, вчителі, лікарі, учасники Революції Гідності, ООС/АТО, які не на словах, а на ділі захищали незалежність України, кожного з нас, завдяки цим людям країна вистояла у війні, втримала бюджет країни і встигла започаткувати реформи. І щоб не дати усім добрим началам канути у прірву – ми об’єднуємо зусилля, щоб повернути Україну на європейський шлях. Це команда, яка поєднує досвід і здатність до змін. Наша команда йде захищати українське, плекати українське та будувати Європу в Україні.

– Наскільки дієвим, на Вашу думку, зараз є місцеве самоврядування для розвитку громад?

– Місцеве самоврядування – це той фундамент,  на якому будується держава. Економічно і соціально самодостатні місцеві громади – запорука сильної держави.  Якщо в органи місцевого самоврядування не зайдуть професіонали – у країні буде колапс.

– Що вважаєте пріоритетним у своїй роботі для Волині і волинян?

– Інтереси громади – це мій пріоритет. Розвиток рідного краю – це моя мета.

Увагу, насамперед планую закцентувати на особливостях округу №6, оскільки це, водночас прикордонна і рекреаційна зона з чудовими лісами та озерами, які є справжнім природним надбанням. Тому, своїм завданням вбачаю залучення міжнародних інвестицій через програми транскордонної співпраці, що дасть змогу покращити інфраструктуру району і довести її до європейських стандартів. Крім того, я вважаю, що туристично-готельний бізнес в районі поліських озер повинен розвиватися системно, а не точково, не знищуючи і не забруднюючи унікальну природу. Хочу підкреслити, що за каденції Петра Порошенка вперше за історію незалежної України були зроблені реальні кроки для розв'язання проблеми каналізації  у населених пунктах навколо Світязя – з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища було виділено 49 мільйонів гривень на побудову очисних споруд. Цю програму облаштування Шацьких озер потрібно довести до логічного завершення. Підтримка молоді – теж серед моїх пріоритетів. Потрібно відновлювати молодіжні програми, зокрема, відшкодування відсотків за кредитами і сприяння будівництва житла на селі. Адже, тільки той регіон успішний, в якому молодь залишається вдома і розвиває місце, де живе.

– Як би Ви самі представили себе як людину і політика?

– Я не люблю давати сама собі характеристику, адже це не об’єктивно. Скажу одне – я розумію не тільки потреби села і міста, а й конкретної людини – виборця. А характеристику мені, як кандидату, нехай дають виборці, у разі отримання депутатського мандата – як їх обранцю по реальних справах і вчинках

– Які конкретні питання та проблеми, насамперед потребують вирішення?

– Добудова шкіл (с.Головно, с.Шацьк, с.Гірники), капітальний ремонт шкіл (с.Прип’ять, с.Пульмо, с.Ратне), реконструкція опорного навчального закладу с. Вишнів, реконструкція будинку культури с. Штунь під ДНЗ, , добудова ДНЗ у с. Смоляри, с. Світязь побудова спортивної школи у м. Любомлі, ремонт спортивної школи у с. Стара Вижівка, будівництво сміттєпереробного заводу у Вишнівській ОТГ, завершення будівництва каналізаційних споруд та будівництво громадських вбиралень у с. Світязь та с. Шацьк, розв'язання проблем з водопостачанням, водовідведенням у населених пунктах, електрифікація у новозбудованих масивах, поточні і капітальні ремонти клубів, амбулаторій, ФАПів, ремонт та будівництво доріг, відновлення внутрішньогосподарських меліоративних систем.

– Оскільки політика потребує багато сил та енергії де їх черпати?

– Сім’я, церква, друзі, книги.

– Звідки гроші на компанію?

Власні заощадження (дякую чоловіку, який вірить в мене).

– Як би Ви оцінили хід передвиборчої кампанії?

– У дуже важкий час відбувається виборча кампанія. Ми увійшли в економічну кризу, плюс жахлива епідеміологічна ситуація. Але ці вибори, як на мене, вирішальні: куди піде Україна – в Європу чи забреде на манівці російського впливу. Я за Європу.

– На що треба звернути увагу виборцю аби зробити найкращий вибір?

– Потрібно, щоб люди не велися на солодкі казки з білбордів і телевізора, а вірили справам, а не словам і підтримали тих, хто працює на результат.

Читайте також: Представники партії «Європейська Солідарність» вшанували пам'ять загиблих воїнів України

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39