На Старовижівщині водій авто наїхав на овець: відбувся суд

09 Жовтня 2020, 10:00
2134

Старовижівський суд судив учасників дорожньої пригоди – водія, яких наїхав на овець та власника тварин, що випустив їх на проїжджу частину.

Про це йдеться в постанові суду від 29 вересня 2020 року.

23 вересня 2020 року о 09:20 на автодорозі Стара Гута – Галина Воля чоловік переганяв стадо овець у світлу пору доби, чим створив небезпеку іншим учасникам дорожнього руху, чим порушив вимоги Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність за частиною 4 статті 127 Адміністративного кодексу.

Читайте також: На Старовижівщині просять відремонтувати дорогу, яку збудували кілька років тому

У судовому засіданні чоловік свою вину у скоєному правопорушенні, у вчиненому розкаюється.

До обставин, що пом’якшують відповідальність особи суд відносить щире каяття.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення та наклав штраф 85 гривень.

Також 29 вересня судили чоловіка, який наїхав овець. 

На автодорозі сполученням Стара Гута – Галина Воля, керуючи автомобілем «Opel Vectra», водій не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на три вівці, при цьому транспортний засіб отримав механічні пошкодження.

У судовому засіданні чоловік не визнав свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 124 КУпАП не визнав.

Він пояснив, що рухаючись автомобілем «Opel Vectra» зі швидкістю 70-80 км/год, здійснив наїзд на трьох овець, які раптово вибігли на проїзну частину дороги з кущів.

Зазначає, що не порушував жодних правил дорожнього руху, рухався по своїй смузі із дозволеною швидкістю руху, жодної небезпеки та перешкод на дорозі не було.

Пояснив також, що не міг бачити овець, на яких здійснив наїзд. Просив суд справу закрити у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Чоловіка звільнили від адміністративної відповідальності та закрили провадження в справі.

Також йому повернули водійське посвідчення.

Читайте також: 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024