Відійшов у вічність відомий хормейстер із Серехович

08 Жовтня 2020, 16:50
2287

У середу, 7 жовтня, помер хормейстер Волинського академічного українського облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка Микола Петрович Седлярук.

Про це повідомили на сторінці театру у фейсбуці.

Народився 8 травня 1944 року в селі Сереховичі Старовижівського району Волинської області. В 1961 році закінчив Сереховицьку середню школу. В цьому ж році поступив у Луцьке державне музичне училище.

Після закінчення музичного училища поступив у Львівську державну консерваторію імені М.В.Лисенка по класу диригування до заслуженого артиста України Паїна І.І. Після консерваторії отримав направлення до Луцького педагогічного училища на музичний відділ хормейстером, де й до сьогодні веде хор і читає хорові дисципліни.

Хорова капела під його орудою відзначений званням Лауреата обласних, республіканських та всесоюзних конкурсів. Водночас керує Народною хоровою капелою вчителів міста Луцька. Капела також є Лауреатом багатьох конкурсів. За свою роботу отримав нагороди: «Відмінник освіти», викладач-методист, медалі «За трудову відзнаку», Почесної грамоти Міністерства культури України.

До останнього часу працював хормейстером у Волинському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Микола Петрович Седлярук
Микола Петрович Седлярук

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024