Старовижівські депутати виконали умови для відновлення поїзда «Ковель-Заболоття»

08 Жовтня 2020, 11:08
Поїзд / Фото ілюстративне 2492
Поїзд / Фото ілюстративне

На засіданні сесії Старовижівської селищної ради, що відбулось 5 жовтня, була прийнята програма компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян Старовижівської об'єднаної територіальної громади залізничним транспортом на 2020 рік.

Як відомо, поїзд із Ковеля на Заболоття та у зворотньому напрямку перестав курсувати після оголошення у березні цього року карантину.

Але після того, як відбулось пом'якшення обмежень, зокрема, було дозволено рух громадського транспорту, залізниця все одно не відновила перевезення пасажирів у цих напрямках.

Як розповів 2 жовтня на засіданні бюджетної комісії старовижівський селищний голова Володимир Семенюк, він ще кілька місяців тому надіслав звернення до керівників Укрзалізниці з проханням про відновлення курсування приміських поїздів, які проходять через територію Старовижівської громади.

Звідти прийшла відповідь, що приміські пасажирські перевезення для Укрзалізниці щороку завдають чималих фінансових збитків, оскільки значна частина пасажирів поїздів є пільговиками. Через це відчувається гостра нестача спеціалізованого рухомого складу поїздів і фінансових ресурсів.

Читайте також: У Старовижівському районі перевіряють виборчі дільниці

Тут необхідно наголосити, що держава, встановлюючи пільги для окремих категорій громадян, компенсацію дедалі більшої їх кількості перекладає на місцеві бюджети.

За словами Володимира Семенюка, нещодавно представники регіональної філії Львівської залізниці побували у Старій Вижівці. На зустрічі із ними вдалось домовитись, що у випадку компенсації пільгового перевезення пасажирів з місцевих бюджетів, рух поїзда сполученням Ковель-Заболоття і Заболоття-Ковель буде відновлено.

Старовижівська селищна рада розробила відповідну програму і передбачила для її функціонування 21 тисячу гривень, які, за розрахунками Укрзалізниці, необхідні до кінця 2020 року.

На засіданні сесії старовижівські депутати одноголосно схвалили зазначену програму і виділили для неї кошти. Подібні програми і їх фінансування мали бути прийняті і у тих територіальних громадах, на території яких знаходяться ще дві залізничні станції – Мощена і Заболоття.

Таким чином, Старовижівська селищна рада, виконала умову для відновлення руху приміських пасажирських поїздів, що в останній час стало однією із найгостріших і найбільш обговорюваних проблем для жителів багатьох населених пунктів північної частини Волині.

Юрій КОВАЛЬ

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024