В очікуванні розмитнення власники «євроблях» отримують штрафи по 170 тисяч

06 Жовтня 2020, 08:40
739

Власники «євроблях» не можуть вивезти авто, оскільки його одразу конфісковують, навіть розмитнення автомобіля по чинних ставках не звільняє від штрафу в 170 тисяч гривень.

Про це повідомляє юридична компанія Дорожній адвокат.

Повідомляють, що перевищення терміну тимчасового ввезення чи транзиту більше ніж на 30 діб, а так само втрата цих автомобілів, передбачає штраф 170 тисяч гривень або їх конфіскацію. 

Протоколи про порушення митних правил виписують митники, рішення приймають суди.

«Побутує хибна думка про наявність «Меморандуму», який нібито забороняє митникам штрафувати за перевищення термінів тимчасового ввезення автомобілів, до прийняття закону про доступне розмитнення. 

Однак, такого «Меморандуму» не існує, і прийняття закону не на часі. Ще одна хибна думка – продовження термінів перебування в Україні на період карантину», – повідомляє компанія.

Першими отримують протоколи громадяни, які після пом’якшення карантину перетинають митний кордон України. Тим, хто кордон не перетинає, такі протоколи поки не виписують.

Суди також стали на бік держави. Масово застосовують штрафи по 170 тисяч гривень. або конфісковують такі автомобілі в дохід держави.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024