Оштрафували чоловіка, який напідпитку керував мотоблоком у Кримному

04 Жовтня 2020, 09:00
Мотоблок / Фото ілюстративне 2482
Мотоблок / Фото ілюстративне

Старовижівський суд оштрафував водія, який керував мотоблоком у стані алкогольного сп’яніння.

Про це йдеться в постанові суду від 18 вересня 2020 року

7 серпня 2020 року о 17:50 чоловік керував мотоблоком «ZUBR JB 079E», без номерного знаку на вулиці Центральній в селі Кримне з ознаками алкогольного сп`яніння.

 Від проходження огляду на стан сп'яніння у встановленому законом порядку водій відмовився в присутності двох свідків, чим порушив вимоги ПДР України та скоїв адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті Адміністративного кодексу.

У судовому засіданні чоловік вину в скоєнні правопорушення не визнав. Пояснив, що протокол складений безпідставно: мотоблоком він не керував, а керував його товариш, а вину він взяв на себе, оскільки його товариш перебуває на обліку в органі пробації.

Зазначив, що відмовився від проходження такого огляду, оскільки вживав спиртні напої. Просить закрити провадження в справі у зв'язку із відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Суд не взяв до уваги пояснення чоловіка про те, що він не керував мотоблоком, а розцінює їх як спробу уникнути відповідальності, оскільки вони повністю спростовуються відеозаписами з нагрудної камери поліцейського, де зафіксовано факт керування транспортним засобом і обставини складання протоколу.

Суд врахував характер вчиненого правопорушення, його суспільну небезпеку, особу порушника, який не працює, відсутність пом’якшуючих і обтяжуючих відповідальність обставин.

Також слід зазначити, що чоловік не має водійських прав.

Суд постановив визнати чоловіка винним у вчиненні правопорушень, передбачених частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу, наклавши 10 200 гривень штрафу без позбавлення права керування транспортними засобами.

Також він заплатить в дохід держави 420 гривень судового збору.

Читайте також:

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром