Судили жителя Старовижівського району, який п'яним їхав на мопеді

23 Вересня 2020, 14:00
2650

У Старій Вижівці судили чоловіка, який керував мопедом у стані алкогольного сп'яніння.

Про це йдеться в постанові суду від 14 вересня 2020 року.

27 липня 2020 року чоловік керував мопедом марки «ALPHA ZS50-F», без номерного знаку, по автодорозі Галина Воля-Стара Гута в стані алкогольного сп'яніння.

Цим він порушив ПДР України та скоїв адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу.

У судовому засіданні чоловік вину у вчиненні правопорушення визнав, пояснив, що вживав алкоголь, потім ремонтував мопед, а після цього вирішив перевірити чи мопед справний і може їхати.

Читайте також: Обрали голову Старовижівського районного суду

Виїхавши на дорогу, був зупинений працівниками поліції. Наміру їхати в стані алкогольного сп`яніння не мав. У вчиненому розкаюється.

Подав клопотання про звільнення від адміністративної відповідальності та передачу матеріалів на розгляд трудового колективу, в якому він працює. Просить клопотання задовольнити.

Відповідно до статті 21 Адміністративного кодексу особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення та особи правопорушника до нього доцільно застосувати заходи громадського впливу.

З огляду на вказане, враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, який за місцем роботи та проживання характеризується виключно з позитивної сторони, має на утриманні двоє неповнолітніх дітей, вперше притягується до адміністративної відповідальності,  щиро розкаюється у вчиненому, суд прийшов до висновку про можливість і доцільність застосування до чоловіка заходів громадського впливу.

Суд постановив звільнити від адміністративної відповідальності та закрити провадження у справі.

Читайте також:

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024