У Старій Вижівці комунальники очистили каналізаційні системи від грибів

21 Вересня 2020, 09:18
2193

Впродовж двох днів – 17 і 18 вересня – старовижівські комунальники наполегливо працювали над прочищенням каналізаційної системи.

Уже не вперше вона забилась біля приміщення колишнього бару «Люкс».

Сюди впадають стоки з індивідуальних, а також багатоквартирних будинків, які розташовані на вулицях Незалежності, Заводській і Карбишева. Щоб пробити засмічення водопровідних труб, довелось затратити чимало часу, зусиль і коштів.

«Ми змушені були відключати подачу води з водонапірної вежі біля колишньої ПМК, відкачувати і вивозити кілька бочок каналізаційних стоків, використовувати спеціальну техніку. 

Попереду були вихідні, до того ж три дні релігійних свят. Тому спішили, щоб встигнути ліквідувати пробку у системі»,  каже начальник виробничого управління житлово-комунального господарства Степан Поляк.

У четвер комунальники працювали аж до темна. Забруднення було дуже сильне, існувала загроза того, що значна частина Старої Вижівки залишиться без води на кілька днів. Але все ж, на щастя, проблему таки вдалось ліквідувати.

Читайте також: Грибний улов: старовижівчани заполонили мережу світлинами грибів

«З початком грибного сезону люди почали масово виливати у каналізаційну мережу відходи від них та інший непотріб. Можливо, через те, що у минулі роки гриби вродили гірше, але подібного я ще не бачив.

Дуже шкода, що багато громадян не цінує працю комунальників, не розуміє усю гостроту проблеми та лінується ступити кілька кроків сходинками та винести відро з відходами зі своєї квартири надвір.

Тому вкотре наголошу, що каналізаційні системи передбачені не для цього. Давайте будемо поважати один одного і берегти те, що важливе для усього нашого селища»,  – констатує Степан Поляк.

 

Юрій КОВАЛЬ

Фото автора

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024