Понад три тисячі волинян можуть залишитися без субсидії в опалювальний період

18 Вересня 2020, 12:00
669

Майже 75 тисяч клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут» отримують від держави допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому 3265 волинян, які мають борг за споживання газу, ризикують втратити субсидії.

Відповідно до чинного законодавства, на початку жовтня ТОВ «Волиньгаз Збут» передасть до органів соціального захисту населення інформацію щодо рівня розрахунків субсидіантами за використаний природний газ.

Згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, якщо споживач боргує за газ понад три місяці, а сума заборгованості перевищує 20 неоподаткованих мінімумів (340 гривень),  субсидія на наступний сезон призначатися не буде.

Щоб не залишитися в опалювальний період без підтримки держави, волиняни повинні до 1 жовтня погасити наявну заборгованість. Споживачам, які такої змоги не мають, «Волиньгаз збут» пропонує сплатити борг частинами.

«Ми завжди йдемо на зустріч своїм клієнтам та стараємося допомогти тим, хто опинився в складних життєвих обставинах. Щоб зберегти субсидію, волиняни можуть укласти договір реструктуризації боргу», – зазначає директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

Для розробки індивідуального графіка погашення заборгованості споживачам необхідно звернутися до Центру обслуговування клієнтів, що знаходиться у місті Луцьку, на проспекті Молоді, 14 А або у районні відділи (їх адреси можна дізнатися на сайті ТОВ «Волиньгаз Збут» у розділі  Контакти https://vlgaszbut.104.ua/ua/contacts/id/kontakti-16580.

Для подання заяви на реструктуризацію заборгованості потрібні такі документи:

  • Паспорт;
  • Індивідуальний податковий номер;
  • Документи, що засвідчують право власності на житло.

Загалом, понад 160 тисяч волинських родин мають боргові зобов’язання перед газопостачальником на загальну суму понад 324 мільйони гривень. Втім, за період дії карантинних обмежень жоден побутовий споживач не був відключений від системи газопостачання та не отримав штрафних санкцій за несвоєчасну сплату за спожитий ресурс.

Довідка: ТОВ «Волиньгаз Збут» – надійний  та стабільний постачальник природного газу на території Волинської області з 2015 року. На сьогодні послугами компанії користуються 250 тисяч побутових споживачів, понад 1 200 промислових підприємств та більше 200 бюджетних установ. Аби споживачам блакитного палива було комфортно вирішувати газові питання, компанія постійно розвиває клієнтські сервіси та онлайн платформи. ТОВ «Волиньгаз Збут» має безстрокову ліцензію на постачання природного газу.

Читайте також: Як придбати газ на зиму за акційними цінами

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024