У Старій Вижівці судили чоловіка, який жорстоко побив свого батька

18 Вересня 2020, 08:45
1742

У Старій Вижівці чоловіка судили за побиття батька.

Про це йдеться в ухвалі суду від 10 вересня 2020 року.

20 серпня 2020 року близько 21:00, перебуваючи на ґрунтовій дорозі поблизу села Мизове в ході сварки, яка виникла на ґрунті особистих неприязних відносин умисно наніс своєму батькові не менше трьох ударів кулаком правої руки в область обличчя та один удар правою ногою в область нижньої щелепи.

Цим самим спричинив потерпілому легкі тілесні ушкодження у вигляді: синців, крововиливу, рани в ділянці обличчя та саден в ділянці лівої верхньої кінцівки.

Таким чином чоловік обвинувачується у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Обрали голову Старовижівського районного суду

Обвинувачений у підготовчому судовому засіданні подав клопотання, в якому просить звільнити його від кримінальної відповідальності та провадження в справі закрити, оскільки він з потерпілим примирився, завдану шкоду відшкодував, у вчиненому розкаюється, визнає себе винним у вчиненні кримінального правопорушення та підтвердив фактичні обставини справи.

У підготовчому судовому засіданні прокурор проти задоволення клопотання не заперечив.

Потерпілий просить провадження в справі закрити, оскільки вони з обвинуваченим примирилися, йому відшкодовано шкоду, наслідки закриття провадження йому зрозумілі, претензій до обвинуваченого не має.

Вивчивши матеріали провадження, заслухавши учасників провадження, суд приходить до висновку, що клопотання про закриття кримінального провадження і звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності у зв`язку з примиренням винного з потерпілим слід задовольнити з таких підстав.

Відповідно до статті 46 Кримінального кодексу особа, яка вперше вчинила кримінальний проступок або необережний нетяжкий злочин, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона примирилась з потерпілим та відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Суд ухвали звільнити від кримінальної відповідальності у зв`язку з примиренням з потерпілим.

Кримінальне провадження про обвинувачення закрити.

Читайте також: 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024