«Люди кажуть»: міфи та правда про ринок праці в Україні

09 Вересня 2020, 09:30
697

Радіо СіД FM спільно із виданням Район.in.ua запустили новий радіопроєкт «Люди кажуть».

«Люди кажуть» має формат розважально-пізнавального шоу, у якому ведуча Вікторія Жуковська озвучує популярний міф, надає максимальну кількість фактів щодо нього, експерт додає фахову думку, а українці, які живуть в інших країнах, розповідають про власний досвід.

Щопонеділка о 19:40 на «СіД FM» – нова тема. Також послухати передачу можна у форматі подкасту.

У новому випуску «Люди кажуть» поговорили про ринок праці в Україні та за кордоном.

Головне управління статистики в області фіксує середню зарплату на рівні 9,5 тисячі гривень. Найбільше отримують фінансисти та страховики – 13 тисяч, найменше – ті, хто працює у сфері громадського харчування. У червні цього року середня зарплата у цій галузі становила 4,7 тисячі гривень.

Станом на серпень цього року, 488 тисяч українців мають статус безробітного, проти 276 тисяч на цю ж дату минулого року. Допомогу з безробіття отримують 411 тисяч громадян.

До трьох мільйонів українців знаходяться у стані прихованого безробіття. Зайнятість цих у людей у період карантину була зменшена, або їх відправили у неоплачувану відпустку. 

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк каже, що робота є.

«Все залежить від бажання людини щиро працювати й від планки заробітної плати, на яку людина претендує. Будь-яка криза – це не простий період, в тому числі на ринку праці. Часто люди для того, що прокормити сім'ї, йдуть на неофіційні пропозиції, нехтуючи записом у трудову книжку», – каже Роман Романюк.

За словами посадовця, через пандемію кількість безробітних збільшилася на 91% у порівнянні з минулим роком. 

Детальніше про ринок праці в Україні та за кордоном слухайте у подкасті.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39