Як розпочався навчальний рік у Старовижівській громаді

08 Вересня 2020, 11:21
1621

У закладах освіти Старовижівської селищної ради стартував навчальний рік 2020-2021.

Цьогоріч, в умовах карантинних обмежень, освітній процес розпочався у 8 закладах загальної середньої освіти, 7 закладах дошкільної освіти, КУ «Старовижівський інклюзивно-ресурсний центр», КЗ «Старовижівський центр дитячої та юнацької творчості», КЗ «Старовижівська дитяча музична школа».

За шкільні парти сіли 1530 учнів, з них – 161 першокласник, 139 дев'ятикласників, 61 одинадцятикласник.

Дитячі садочки відчинили свої двері для 404 вихованців. У Старовижівському ІРЦ корекційно-розвиткові заняття розпочалися для 39 дітей з особливими потребами.

У Старовижівській ДМШ уроки проводять для 98 учнів. Старовижівським ЦДЮТ організували заняття гуртків та секцій для 615 вихованців.

З 1 вересня у цих закладах учні та працівники повинні дотримуватись соціального дистанціювання і правил гігієни, використовувати засоби індивідуального захисту та уникати масових скупчень. Педагогам варто спілкуватись із батьками переважно дистанційно.

На початок навчального року всі заклади освіти забезпечили дезінфікуючими та миючими засобами.

Також із врахуванням тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) створили належні умови перебування в закладах освіти усіх учасників освітнього процесу:

  • обладнали  місця для обробки рук та збору використаних масок і рукавичок,
  • організували підвезення учнів та гаряче харчування, розробили тимчасовий порядок організації освітнього процесу в закладі освіти на період карантину.

Читайте також: Перший дзвоник на районі: найяскравіші світлини зі свята

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024