Чоловікові, котрий спричинив ДТП у Кримному, обрали запобіжний захід

28 Серпня 2020, 15:30
Суд \ фото ілюстративне 1731
Суд \ фото ілюстративне

У Старій Вижівці судили чоловіка, котрий спричинив ДТП у селі Кримне.

Про це йдеться в ухвалі районного суду від 21 серпня 2020 року.

Слідчий СВ Старовижівського ВП Ратнівського ВП ГУНП у Волинській області старший лейтенант поліції Артем Кримнюк за погодженням з прокурором Нечаєю О.П. звернувся до слідчого судді під час досудового розслідування з клопотанням про застосування до підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання.

Клопотання обґрунтоване тим, що 1 травня 2019 року, біля 03:15 год., в селі Кримне по вул. Центральна, Старовижівського району відбулася дорожньо-транспортна пригода за участю двох транспортних засобів, а саме автомобіля марки «BMW», моделі «525» та мотоцикла марки «Shineray XY 200-4 Intruder». В результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажир мотоцикла та водій отримали тяжкі тілесні ушкодження, що підтверджується висновками експертиз.

У даному кримінальному провадженні 17 липня 2020 року слідчим СВ Старовижівського ВП Ратнівського ВП ГУНП у Волинській області старшим лейтенантом поліції Кримнюком А.В., за погодженням із начальником Старовижівського відділу Ковельської місцевої прокуратури Нечаєю О.П. повідомлено про підозру чоловікові зокрема, в порушенні правил безпеки дорожнього руху, особою яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав, пояснив, що при зверненні з клопотанням про обрання підозрюваному найбільш м`якого виду запобіжного заходу, а саме особистого зобов`язання враховано всі обставини, передбачені ст.178 КПК, зокрема вік підозрюваного, тяжкість покарання, що йому загрожує у випадку визнання винним, неодноразові факти перетину кордону, той факт, що підозрюваний відмовлявся від отримання повісток, не прибув на виклик. Просить задовольнити клопотання.

Суд ухвалив клоопотання слідчого СВ Старовижівського ВП Ратнівського ВП ГУНП у Волинській області старшого лейтенанта поліції Кримнюка Артема Віталійовича задовольнити.

Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання.

Відповідно до ч.5 ст.194 КПК України покласти на чоловіка такі обов`язки:

1) прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді та суду за першою вимогою;

2) не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає без дозволу слідчого, прокурора або суду;

3) повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;

4) здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Обов`язки,визначені ухвалоюсуду, покладаються на підозрюваного, згідно зі ст.194 КПК України, терміном до 21 жовтня 2020 року включно. У разі необхідності цей строк може бути продовжено за клопотанням прокурора.

Копію ухвали вручити підозрюваному.

Читайте також: Жителя Старовижівського району оштрафували за насильство в сім'ї

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024