24 серпня: відзначаємо День Незалежності України

24 Серпня 2020, 07:21
762

Доброго ранку, читачі. Сьогодні понеділок, 24 серпня.

Сьогодні українці святкують 29 річницю Незалежності України.

День Незалежності – це державне свято, яке щороку відзначається в цей день на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акта проголошення незалежності України. Саме цей день заведено вважати датою створення держави Україна в її сучасному вигляді.

За Акт проголосувала абсолютна більшість депутатів Верховної Ради.

Цьогоріч програму відзначення Незалежності України дещо змінили. Уряд ухвалив проведення урочистих заходів на Михайлівській та Софійській площах, а не на Хрещатику та Майдані Незалежності. Урядовці хочуть надати святкуванню більше духовної складової.

Так, 24 серпня президент України Володимир Зеленський покладе квіти до Хреста Героїв Небесної сотні, а потім буде вшанування полеглих захисників України біля стіни пам'яті Михайлівського собору.

Продовжаться урочистості на Софійській площі: перед вишикуваними підрозділами Збройних сил України й ветеранами АТО й ООС Володимир Зеленський вручить нагороди бійцям і виголосить промову.

Відповідно до указу президента про відзначення дня Незалежності планується проведення тематичних культурно-мистецьких, медійних, виставкових та інших заходів з донесення громадянам інформації про важливі події та персоналії української історії, досвід національного державотворення.

Також Кабінету міністрів доручено організувати церемонії вручення державних нагород, заохочувальних відзнак особам, які зробили значний внесок у здобуття незалежності України, захист її суверенітету й територіальної цілісності.

В МЗС України повідомили про організацію онлайн-марафону до дня Незалежності.

Читайте також: У Старій Вижівці підняли Державний Прапор України. ФОТО

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром