Для Дубечненської громади придбають новий шкільний автобус

18 Серпня 2020, 15:21
Шкільний автобус / Фото ілюстративне 2533
Шкільний автобус / Фото ілюстративне

На Волині для трьох громад придбають нові шкільні автобуси.

18 серпня відбулося онлайн-засідання комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики. Про це інформують у пресслужбі обласної ради.

Депутати  підтримали проєкт розпорядження голови ОДА «Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік». Як повідомив заступник  директора департаменту фінансів облдержадміністрації Володимир Селедець, запропоновані зміни  стосуються  придбання шкільних автобусів коштом освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та співфінансування на ці видатки.

З місцевих бюджетів області обласному бюджету виділені інші субвенції у загальній сумі 1,8 мільйона, зокрема:

  •  з бюджету Дубечненської сільської об’єднаної територіальної громади в сумі 608 тисяч гривень; 
  • з Рожищенського районного бюджету в сумі 608 тисяч гривень;
  • з Турійського районного бюджету в сумі 608 тисяч гривень.

Коштом такого додаткового фінансового ресурсу збільшуються бюджетні призначення управлінню освіти та науки облдержадміністрації на 2020 рік щодо бюджету розвитку спеціального фонду  на придбання шкільних автобусів, в межах реалізації Регіональної комплексної програми розвитку освіти Волинської області на 2018 – 2022 роки.

Голова обласної ради Ірина Вахович поцікавилась, яка ситуація з іншими ОТГ, які задекларували свої наміри, але наразі не передбачили коштів на співфінансування придбання шкільних автобусів.

Начальниця управління освіти та науки ОДА Людмила Плахотна повідомила, що станом на сьогодні п'ять ОТГ області відмовились від співфінансування у зв'язку із невиконанням своїх бюджетів, відтак їх вилучили зі списку і замінили на інші, які готові до співфінансування. 

Читайте також: У Старій Вижівці запрацювала поліцейська станція

Старовижівський суд покарав чоловіка, який заборгував дітям понад 36 тисяч аліментів

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024