У Старій Вижівці функціонує десять ОСББ

18 Серпня 2020, 10:42
1441

На території Старовижівської селищної ради є близько 50 багатоквартирних будинків.

У десяти будинках створені об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) – інформують у пресслужбі селищної ради.

Держава та органи місцевого самоврядування, підтримують таку форму утримання та управління своїм будинком та прибудинковою територією. Зокрема, у державній установі «Фонд енергоефективності» розробили та реалізували програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

У липні 2020 року дирекція Фонду схвалила заявку ОСББ «МАГНОЛІЯ ПЛЮС», що знаходиться у смт Стара Вижівка по вул. Вишнева, 1.

Згідно з рішенням Фонду це ОСББ бере участь у програмі серед перших 500 заявок на участь. А це означає, що для ОСББ «МАГНОЛІЯ ПЛЮС» розмір гранту становить:

  •  для витрат на підготовку та реалізацію проєктів – 70% таких витрат;
  •  для прийнятих витрат на будівельні роботи – 70% таких витрат;
  •  власний внесок ОСББ для будівельних робіт має становити не менше 20%.

Варто зазначити, що двоповерховий будинок по вул. Вишневій, 1 – перший багатоповерховий будинок у нашому селищі, побудований ще у 1957 році та перебуває в аварійному стані.

Завдяки активній позиції членів ОСББ, і зокрема, його керівника Наталії Денисюк, мешканці будинку зможуть перекрити дах, утеплити фасад, замінити вікна та двері фактично за 30 відсотків вартості – інші 70% відшкодовує держава.

Читайте також: Зеленський призначив суддю Старовижівського райсуду

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024