Кого і де обиратимуть жителі Старовижівщини під час місцевих виборів

11 Серпня 2020, 11:31
Голосування / Фото ілюстративне 2376
Голосування / Фото ілюстративне

Центральна виборча комісія призначила перші вибори депутатів та голів різних рівнів у 24 регіонах.

Про це повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.

Під час чергового засідання Центральної виборчої комісії, що відбулося 8 серпня, вибори призначили на неділю, 25 жовтня 2020 року.

Це – 1441 перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в усіх 24 областях України.

Як зазначають у ЦВК, рішення прийняте на підставі Постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року «Про утворення та ліквідацію районів», розпоряджень Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад.

Комісія врахувала також інформацію щодо переліку місцевих рад, надану Міністерством розвитку громад та територій України листом від 6 серпня 2020 року відповідно до постанови ЦВК від 28 липня 2020 року № 148 «Про форми переліків місцевих рад із зазначенням адміністративно-територіальних одиниць, що входять до їх складу».

У додатку до постанови Центральної виборчої комісії опублікували перелік місцевих рад із зазначенням адміністративно-територіальних одиниць, що входять до їх складу.

На теренах Старовижівського краю обиратимуть селищного голову в Старовижівську селищну раду. Вибір робитимуть жителі населених пунктів Стара Вижівка, Борзова, Брідки, Брунетівка, Галина Воля, Мельники, Мизове, Нова Вижва, Поліське, Рудка, Седлище, Смолярі, Стара Гута, Сукачі, Хотивель, Чевель, Черемшанка.

У Дубечненській сільській громаді обиратимуть сільського голову. Голоси за нього віддаватимуть жителі сіл Глухи, Дубечне, Залюття, Кримне, Любохини, Лютка, Мокре, Рокита, Текля, Яревище.

Голову Сереховичівської сільської ради обиратимуть у Сереховичівській сільській громаді. Свій вибір зроблять жителі сіл Грабове, Комарове, Ниці, Нова Воля, Підсинівка, Сереховичі, Синове, Соколище, Солов'ї, Шкроби.

У Смідинській сільській раді обиратимуть сільського голову. Голоси віддаватимуть жителі сіл Біличі, Високе, Зачернеччя, Журавлине, Кукуріки, Лісняки, Паридуби, Рудня, Смідин, Сьомаки.

Жителі сіл Буцинь та Секунь обиратимуть сільського голову в Дубівській сільській раді.

Читайте також: Офіційно: ЦВК визначила дату місцевих виборів в Україні

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024