На Старовижівщині склали десять протоколів за порушення карантинних заходів

23 Липня 2020, 08:39
Маска / Фото ілюстративне 1995
Маска / Фото ілюстративне

Чиновники проаналізували дотримання карантинних заходів у Старовижівському районі.

Засідання відбулося 22 липня – інформують у пресслужбі РДА.

Завідувач Старовижівського районного лабораторного відділення Михайло Дяченко зазначив, що впродовж останнього тижня в районі спостерігають тенденцію до зниження захворюваності.       

За весь період спостереження COVID-19 виявили у 83 жителів району. Одужали 78 старовижівчан. Два випадки хвороби завершились летально.

Наразі хворіє троє жителів району: один – стаціонарно у Боголюбах, два – амбулаторно, перебуваючи на самоізоляції під наглядом медпрацівників первинної ланки.

Начальник Старовижівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Володимир Черемшук поінформував, що за поточний тиждень проведено 26 комісійних моніторингових перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у період карантину на території району.

Серед обстежених об’єктів 24 заклади торгівлі продовольчими товарами та два заклади торгівлі непродовольчими товарами.

Серед перевірених суб’єктів господарювання у семи закладах виявили факти недотримання протиепідемічних заходів, склали сім протоколів за статтею 42 Кодексу України про адміністративні порушення за недотримання санітарних та протиепідемічних вимог.

Впродовж тижня працівники поліції склали три адмінпротоколи за порушення карантинних обмежень (недотримання маскового режиму, порушення карантинних правил самоізоляції).

Підсумовуючи засідання очільник району відмітив, що наразі динаміка підтверджує зменшення інфікування.

Задля утримання такої ж тенденції із захворюваності наголосив на необхідності свідомого дотримання населенням заходів безпеки:

  • носити маски,
  • використовувати антисептик,
  • уникати контакту з особами з проявами гострої респіраторної інфекції,
  • зберігати певну дистанцію при спілкуванні, не перебувати у місцях великого скупчення людей,
  • дотримуватись режиму самоізоляції.

Членів робочої групи закликав продовжити проведення регулярних моніторингових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину, а саме:

  • дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції;
  •  здійснення визначених заходів дезінфекції в закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, у громадському транспорті.

Читайте також: У районі зареєстрували три нових випадки COVID-19

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024