У Смідинській громаді працюють над вдосконаленням антикорупційної політики

01 Липня 2020, 14:42
1680

Смідинська громада –  наразі єдина волинська ОТГ, де затверджено антикорупційну програму.

Скептикам може здатися, що наявність такого документу є окозамилюванням, але практика свідчить про зовсім інше. Її затвердження – це узаконення конкретних «правил гри».

Чи будуть вони дотримуватися залежить не лише від посадовців, а й від активних мешканців громади.

«Будь-які зміни мають на чомусь ґрунтуватися. Чіткий механізм, який прописано у цій програмі та нашому положенні про конфлікт інтересів, не лише попереджує порушення законодавства у сфері запобігання корупції, а й робить нашу громаду більш привабливішою для потенційних інвесторів», – вважає голова Смідинської ОТГ Оксана Піцик.

Розробка згаданих посадовцем документів відбулася в рамках проєкту  «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні». Ініціатива  реалізовується у Волинській, Львівській, Чернігівській, Одеській, Миколаївській,  Херсонській, Дніпропетровській та Луганській областях. 

«Смідинська громада – єдина волинська ОТГ, яка зголосилася взяти участь у цьому проєкті. Рада, що тут не злякалися «страшного» словосполучення «антикорупційне законодавство» та готові до вдосконалення місцевих нормативних документів у даному напрямку», – зазначає керівниця Волинського Інститутут Права Ірина Гайдучик

Зокрема, з лютого по червень тут відбулися тематичні особисті зустрічі та онлайн-обговорення та було створено робочу групу, яка займалася розробкою антикорупційної програми та положення про запобігання конфлікту інтересів. 19 червня ці документи були затвердження під час чергової сесії Смідинської ОТГ.

Важливо, що нині, завдяки позитивному досвіду цієї громади, інші волинські ОТТ теж виявили бажання напрацювати подібні нормативні акти та звернулися до Волинського Інституту Права, як регіонального партнера проєкту, за допомогою. 

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.






Читайте також: У Смідинській громаді визначили переможців конкурсу «Найкращий тато»

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024