На Волині перевіряють заклади на дотримання карантинних вимог

25 Червня 2020, 13:11
На Волині перевіряють заклади на дотримання карантинних вимог 955
На Волині перевіряють заклади на дотримання карантинних вимог

З моменту запровадження карантину на Волині спеціалісти Держспоживслужби області провели близько 10 тисяч обстежень закладів, діяльність яких дозволена у період карантинних обмежень.

Перевірки проводилися спільно із представниками Нацполіції, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Про це інформують у Волинській ОДА.

На виконання доручення керівника Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, голови ОДА Юрія Погуляйка на Волині посилили контроль та державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства за об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчими ринками, закладами громадського харчування відповідно до встановлених протиепідеміологічних вимог, затверджених Головним санітарним лікарем України.

У кожному районі області створили робочі групи для проведення рейдових перевірок. З 17 по 22 червня на території області провели 889 перевірок. В тому числі закладів громадського харчування – 75, об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 460, об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 272, агропродовольчих ринків – 40, перукарні та салони краси – 20, заклади дошкільної освіти – 2, інше (аптеки, поштові відділення, банки) – 20.

На 361 об’єкті зафіксували порушення протиепідеміологічних вимог. На підставі яких видали 355 приписів, склали шість протоколів за невиконання приписів (згідно з статтею 188 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та винесли дві постанови про накладання адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром