Медпрацівниця старовижівської «первинки» взяла аналіз на коронавірус майже у 300 людей

09 Червня 2020, 09:25
Оксана Кравчук 2476
Оксана Кравчук

Упродовж останніх двох місяців Оксана Кравчук зі Старовижівщини майже не знімає захисного костюма, бо входить до складу мобільної медичної бригади з відбору зразків біологічних матеріалів для тестування на COVID-19.

Вона працює у Старовижівському центрі первинної медичної допомоги. Про це пише Вісник. 

Район одним з перших тримав удар у боротьбі з цієї важкою недугою.

«Першим хворим на коронавірус у районі виявився наш колега – водій пункту екстреної медичної допомоги. Його смерть стала для всіх шоком, бо працювали поруч багато років, добре знали його. І раптом людини не стало», – розповідає Оксана Кравчук.

Читайте також: Помер водій «швидкої» зі Старої Вижівки, в якого діагностували коронавірус

Тож коли Оксані Кравчук, акушерці з 33-річним медичним досвідом, запропонували перейти у мобільну бригаду, одразу погодилася. Часу на перекваліфікацію не було, у Старовижівському районі з кожним днем збільшувалася кількість інфікованих.

Читайте також: Як працюють медики старовижівської «первинки». ФОТО

Тож вчитися довелося на ходу. Костюм, маска, окуляри, рукавички – ти першим приймаєш удар, пам’ятаючи, що вдома чекає родина, онуки. З початку епідемії Оксана Кравчук зробила майже 300 заборів зразків аналізів на коронавірус.

«Найбільше вражає стан потенційних хворих. В очах – страх, розгубленість, пригніченість. Такі пацієнти замикаються в собі, тому хочеться їх підтримати добрим словом, усмішкою. Не можна звикнути й до того, що хворіють діти. Але з ними найлегше знайти спільну мову, бо малеча ще не розуміє, що відбувається. А один чотирирічний хлопчик, побачивши мене в захисному костюмі, здивовано запитав: «Хіба надворі дощ, що ви так одягнуті?» – каже медпрацівниця.

Наталія ЛЕГКА

Читайте також: У трьох селах району зафіксували нових хворих на COVID-19

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром