На Старовижівщині облаштували зони відпочинку

08 Червня 2020, 11:48
2579

У Старовижівському районі облаштували кілька зон відпочинку.

Про це пишуть Сільські новини.

В останні роки навколо Старої Вижівки в усіх напрямках активно триває індивідуальне житлове будівництво, тож колись територіально відокремлені Брідки сьогодні уже повністю злилися із райцентром. Де закінчується один населений пункт і розпочинається інший, нині можна побачити лише по відповідному вказівному знаку.

На березі Вижівки три роки тому селищна рада спорудила волейбольний майданчик. А наприкінці минулого літа один із молодих жителів села Богдан Остапук, котрий мешкає неподалік, почав ініціювати продовження облаштування тут зони відпочинку. Як він зізнається, насамперед для цього запасся наполегливістю і терпінням, адже самому реалізувати задум було не під силу, а щоб справа зрушила з місця, за допомогою у владні кабінети довелось звертатись кілька разів.

Відповідний досвід Богдан вже отримав, коли разом з іншими батьками загорівся ідеєю спорудження у Брідках дитячого майданчика. А потім, коли селищна рада підтримала її, організовував односельчан для встановлення ігрових конструкцій, огорожі, фарбування штахет, інших робіт з благоустрою куточка для забав малих брідківчан.

У листопаді ДП «Старовижівське лісове господарство» відгукнулось на прохання надати деревину для двох альтанок. Окрилений таким результатом, 33-річний чоловік за власні кошти привіз її з лісу і замовив порізку пиломатеріалів, а в лютому, який видався напрочуд теплим і коли було менше роботи вдома, згуртував своїх сусідів та знайомих для реалізації задуму.

«Усі вони охоче взялись за справу. Скажімо, Петро Кліщук порізав деревину за півціни, Вадим Маркевич розрівняв пісок бобкатом, забезпечив дошки для підлоги, Ярослав Дубік надав шифер для накриття альтанок, подбав про їх фарбування. Корувати дошки, привозити їх, встановлювати дерев’яні конструкції, робити лавки і столи допомагали Микола Антонюк, Віктор Махонюк, Володимир Добиш, Юрій Максимук, Сергій Бурда, Сергій Скрипчук та інші. Долучилися до справи також Петро Новожилов, Сергій Чижук, Тетяна Гуль, Сергій Тищук, Роман та Наталія Коцюби, Станіслав Баглик, Олександр Камінський, Петро Ваврищук, Олександр Дричик, Віктор Купцов, Ярослав Ваврищук, Сергій Романчук.

Отож дві альтанки ми звели за якихось півтора дні. В березні селищна рада завезла сюди шість причепів піску. Нещодавно ми облаштували місця для багаття, найближчим часом плануємо провести озеленення навколишньої території, встановити смітники, зробити туалет. Із цим відгукнулися допомогти Дмитро Ростун і Богдан Максимець»,  – відзначає Богдан Остапук. 

До речі, ще одна група ініціативних брідківчан нещодавно взялась облаштовувати зону відпочинку на Вижівці біля мосту на Мельники, де також зробили волейбольний майданчик, поставили столик із лавочкою з накриттям.

Жителі села розуміють, що роблять це насамперед для самих себе, для того, щоб було де зручно і культурно провести свій вільний час. Але, без сумніву, кожному із них хочеться, щоб і інші цінували їхні старання, так само дбали про чистоту та благоустрій куточків природи нашого краю.

Юрій КОВАЛЬ


1

1


1

Читайте також: Природа і будинки відпочинку: як виглядає озеро Пісочне. Частина перша

Природа і будинки відпочинку: як виглядає озеро Пісочне. Частина друга

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024