На Волині відновили пасажирські перевезення: як радять працювати перевізникам

02 Червня 2020, 13:05
1130

На Волині відновили роботу приміські, міжміські, внутрішньообласні та міжобласні пасажирські перевезення, крім Ковельського району, міста Ковеля та селища Олика Ківерцівського району.

Таке рішення прийняв Уряд, а на місцевому рівні ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

1 червня розпочали роботу автостанції у містах Луцьк, Володимир-Волинський та Нововолинськ. Також відновили роботу автовокзали у районних центрах – Маневичах, Камінь-Каширську, Ратному, Рожищі, Горохові та Любешеві.

За словами очільниці управління транспорту та зв’язку облдержадміністрації Наталії Остапкович пасажирські перевезення відновлені з умовою дотримання усіх протиепідеміологічних заходів.

«Перевізники мають виконувати певні вимоги: дезінфікувати салони автобусів після кожного рейсу, брати не більше пасажирів, ніж місць в салоні. Поступово транспорт повернеться до звичного графіку», – зазначила посадовиця.

Пасажирів просять бути свідомими та відповідальними.

«Пасажирські перевезення відновленні, але це не означає, що небезпека поширення COVID-19 позаду. Тож закликаємо пасажирів бути свідомими. Обов’язково користуйтеся засобами індивідуального захисту, дотримуйтеся соціальної дистанції. Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих», – наголошує голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Рекомендації для перевізників

Перевізники повинні дотримуватись тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби СОVID -19, які затверджені постановою головного державного санітарного лікаря України.

1. Перевізником має бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг усім працівникам перед початком робочої зміни. Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2°С або ознаки респіраторних захворювань не допускаються до виконання обов’язків. При вимірюванні температури тіла контактним методом, необхідно забезпечити обов’язкову дезінфекцію виробу, яким здійснюється термометрія після кожного його використання, згідно з інструкцією виробника дезінфекційного засобу.

2. При здійсненні перевезення пасажирів повинна бути забезпечена можливість дотримання відстані між водієм та пасажирами не менше одного метра або наявність фізичних бар'єрів (кабіна водія ізольована від салону, прозора пластикова перегородка між водієм та пасажирами тощо). Всі члени екіпажу повинні знаходитись в респіраторах (без клапану) або медичних масках.

3. Забороняється перевезення пасажирів, які не використовують респіратор або захисну маску. Поруч з пасажирськими дверима розміщується нагадування про необхідність використання засобів індивідуального захисту для користування пасажирським транспортом.

4. Перевезення пасажирів здійснюється в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на транспортний засіб, якщо інше не встановлено правилами карантину. У разі здійснення перевезення з/до регіону, в якому не застосовується послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах 50 відсотків кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду.

5. У кожному транспортному засобі повинно бути забезпечено інформування пасажирів про заходи профілактики коронавірусної хвороби СОУГО-19 доступним способом, зокрема оголошення в салоні, наочна інформація тощо.

6. Перед кожним рейсом проводиться вологе прибирання транспортного засобу з використанням миючих та дезінфікуючих засобів, у тому числі місць контакту рук пасажирів (поручні, місця сидіння тощо). За можливості, біля вхідних дверей транспортного засобу доцільно розмістити спиртовмісні антисептики з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту. За сприятливих погодних умов рекомендовано здійснювати перевезення при відкритих вікнах.

7. На кожному вході в приміщення автостанцій необхідно: розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19; організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту.

8. Дозволяється одночасне перебування в приміщенні автостанції не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі зали обслуговування пасажирів. Обмеження контакту між працівниками та пасажирами повинно здійснюватися шляхом організації екранів у касах продажу квитків (з плівки, скла, прозорого пластику тощо) та дотримання принципу соціального дистанціювання (1,5 метри) в чергах. Робота залів очікування рейсу не дозволяється. Допуск пасажирів та перебування в приміщенні автостанції дозволяється лише у респіраторі або у захисній масці.

9. Адміністрація автостанції не допускає утворення черг у місцях можливого скупчення пасажирів. У місцях потенційного скупчення пасажирів повинно бути нанесене тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1,5 метри.

10. Продаж квитків забезпечується в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на транспортний засіб. Забезпечується можливість придбання квитків через мережу Інтернет та інформування пасажирів про таку можливість.

11. Адміністрація автостанції повинна забезпечити: наявність засобів індивідуального захисту та контроль за їх використанням працівниками (захисні маски, рукавички для осіб, які проводять прибирання та дезінфекцію) та проведення навчання з працівниками щодо правильності використання засобами індивідуального захисту; наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників у санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено; очищення і дезінфекцію поверхонь у приміщеннях автостанції з використанням дезінфекційних засобів не рідше ніж кожні 6 годин, протирання поверхонь до яких часто торкаються руками (дверні ручки, поручні тощо).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39