Обговорили заготівлю лісових ресурсів у Старовижівському районі

28 Травня 2020, 13:00
Чорниця / Фото ілюстративне 2350
Чорниця / Фото ілюстративне

У районі обговорили використання лімітів лісових ресурсів при заготівлі природних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань у 2020 році.

Нарада відбулася під керівництвом голови районної державної адміністрації Максима Приймачука. Про це інформує пресслужба РДА.

Начальник відділу економіки, містобудування та архітектури Олександр Яцунік відмітив, що районна державна адміністрація свою діяльність у сфері заготівлі лісових ресурсів здійснює відповідно до Порядку заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань, затвердженого рішенням обласної ради від 19.05.2016 року № 5/30.

Рішенням обласної ради від 10.03.2016 року № 3/29 погоджено ліміти використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань на 2020 рік.

У переліку 32 види лісових ресурсів, на які встановлений відповідний ліміт. Зокрема:

  • чорниці  – 256 тонн;
  • ожини – 40 тонн;
  • журавлини – майже 6 тонн;
  • гриби: білі – 50 тонн;
  • лисички – 30 тонн;
  • інші – 87 т.

Крім того, доведені ліміти на заготівлю лікарської сировини.

Встановлені ставки збору рентної плати за кілограм заготовленої сировини. Слід зазначити, що вся рентна плата за заготівлю природних лісових ресурсів направляється до бюджетів територіальних громад.

Крім того, тимчасові лісокористувачі сплачують податок з доходів фізичних осіб, частина якого, в розмірі 60% направляється до районного бюджету та бюджетів ОТГ, решта відповідно 15, 25% – до державного та обласного бюджетів.

Максим Приймачук зазначив, що цей вид діяльності дає можливість заробляти бізнесу, створювати нові робочі місця, а також поповнювати надходження до місцевих бюджетів. Тому має бути розуміння, що це спільна справа і спільна зацікавленість.

Прийняли рішення перед початком заготівельного сезону провести зустріч голови РДА з заготівельниками та представниками контролюючих органів з питань дотримання порядку заготівлі лісових ресурсів, видачі дозвільних документів та використання передбачених району лімітів на заготівлю другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань.

Читайте також: У Старій Вижівці поліція та рятувальники провели рейд

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024