28 травня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

28 Травня 2020, 08:00
1013

Доброго ранку, читачі. Сьогодні четвер, 28 травня.

Відзначають Всеукраїнський день краєзнавства. Це свято заснували з метою популяризації вивчення історії, культури, українських звичаїв і традицій.

У цей день 1925 року в місті Харкові розпочалася І Всеукраїнська конференція з краєзнавства під час роботи якої було створено Український комітет краєзнавства.

Саме від цього дня, який вважається офіційною датою інституціоналізації вітчизняного краєзнавчого руху, веде відлік своєї історії Національна спілка краєзнавців України. 

28 травня християни відзначають Вознесіння Господнє

Це одне з найважливіших релігійних свят. Саме на Вознесіння офіційно завершується святкування Великодня. Традиційно, Вознесіння святкують 10 днів. 

У середу віряни сповідуються та причащаються. У четвер потрібно відвідати святкову літургію. Потім ще 8 днів триває віддання Вознесіння.

Про Вознесіння у Біблії розповідають апостоли Лука і Марк. Коли Ісус вознісся на небо, це бачило багато людей. Після останніх настанов, які промовив учнями, Христос вивів їх з міста до Віфанії. Піднявши руки, благословив їх. І, коли благословляв їх, став віддалятися від них на хмарі і підноситися на небо. 

Після цього до присутніх з'явилися два ангели та проголосили, що Христос через час так само знову прийде на землю видимим чином, щоб судити живих і мертвих.

День ангела святкують Макар, Дмитро, Анастасія та Пахом. 

Читайте також: Браконьєри та безгосподарське майно: на озері Синівське провели рейд

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024