Які бази відпочинку на Старовижівщині працюватимуть у літній період

22 Травня 2020, 12:21
2671

У Старій Вижівці провели позачергове засідання.

21 травня розглянули стан готовності баз відпочинку до функціонування в літній період. Про це інформує пресслужба РДА.

Заслухали завідувача Старовижівського районного лабораторного відділення Михайла Дяченка, начальника Старовижівського районного управління Держпродспоживслужби Володимира Черемшука, начальника районного сектору УДСНС України в області Андрія Бурду.

Підготовчі заходи відкриття баз відпочинку до купального сезону не розпочали через карантинні обмеження. За попередньою інформацією, свою роботу під час літнього оздоровчого періоду 2020 року проводитимуть:

  • база відпочину ГО «Пісочне» села Буцинь;
  • база відпочинку «Стожари» села Поліське.

«Залишилось не так багато часу до відкриття оздоровчого сезону, тож керівникам закладів, які планують працювати влітку, необхідно поквапитись та привести все до норм пожежної безпеки. Відпочинок та оздоровлення людей на території нашого краю має бути, перш за все, безпечним», – зазначив голова райдержадміністрації Максим Приймачук.

Члени комісії прийняли рішення до початку проходження купального сезону створити комісії за участю посадових осіб відповідних контрольних органів та здійснити перевірки (огляди) стану готовності місць масового відпочинку населення на водних об’єктах.

Селищному, сільським головам з урахуванням карантинних обмежень рекомендували:

1) організувати та провести роботу щодо визначення місць масового відпочинку на водних об’єктах та затвердити їх перелік;

2) зобов’язати керівників підприємств, установ та організацій, за якими в установленому порядку закріплені місця масового відпочинку на водних об’єктах:

- до початку купального сезону розробити паспорт пляжу та погодити його з відповідними службами;

- обстежити та очистити від сторонніх предметів дно акваторії, відведене для купання людей;

- обладнати пляжі та місця масового відпочинку людей біля води відповідно до вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах України;

- створити рятувальні пости та організувати чергування на них матросів-рятувальників, які пройшли відповідні навчання, та забезпечити їх рятувальними та медичними засобами;

- укласти договори з державною аварійно-рятувальною службою для постійного обслуговування ними місць масового відпочинку населення на водних об’єктах.

- не допускати відкриття і експлуатацію місць масового відпочинку на воді без відповідного паспорту пляжу та без наявності розгорнутого рятувального поста.

3) у заборонених для купання місцях встановити щити з написами «КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО!», а небезпечні місця на акваторії, буями з написом «НЕБЕЗПЕЧНО!».

Читайте також: На Старовижівщині діагностували новий випадок коронавірусу

Природа і будинки відпочинку: як виглядає озеро Пісочне. Частина друга

Природа і будинки відпочинку: як виглядає озеро Пісочне. Частина перша

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39