Як підприємцю оформити виплату на дитину під час карантину: покрокова інструкція

10 Травня 2020, 09:15
1181

Уряд виділив кошти для виплати грошової допомоги на дітей до 10 років батькам, які є фізичними особами-підприємцями.

Допомогу виплачуватимуть під час карантину та місяць після його скасування на дітей віком до 6 років у сумі 1 779 грн, і на дітей віком від 6 до 10 років (включно) – 2 218 грн. Слово і діло «Слово і діло» публікує покрокову інструкцію, як оформити документи онлайн.

Оформити виплату можна в місцевому управлінні соцзахисту населення, переславши документи поштою, або онлайн – на е-сервісі сайту Мінсоцполітики чи за допомогою додатку «Дія». 

Хто може отримати виплати?

Допомога на дітей надається фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, та належать до першої й другої групи платників єдиного податку (постанова Кабміну від 22 квітня 2020 року №329).

Виплата надається тим ФОПам, які сплатили ЄСВ за 2019 рік.

Допомогу також мають право отримати ФОПи – іноземці та особи без громадянства, які є батьками, опікунами дитини й на законних підставах проживають на території України.

Батькам, які вже отримують відшкодування вартості послуги «муніципальна няня», на зазначену дитину допомога не надається.

Суми та період виплати допомоги

Допомога призначається на період карантину та на один місяць після дати його скасування, тобто щонайменше за травень та червень.

Виплату нараховують одному з батьків на кожну дитину до 10-річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року.

На дітей віком до 6 років передбачені виплати в розмірі 1 779 грн, від 6 до 10 років – 2 218 грн. Гроші виплачуються щомісячно за повний місяць.

Перелік потрібних документів

Для оформлення виплати допомоги потрібно зібрати такі документи:

  • заява, яка складається з персональних даних заявника, даних про дитину/дітей та даних для перерахування коштів;

  • сканована або фотокопія свідоцтва про народження дитини (дітей);

  • сканована або фотокопія довідки з ПФУ про сплату ЄСВ (форма ОК-7);

  • сканована або фотокопія документу, що посвідчує проживання на території України (для іноземців);

  • у разі опіки над дитиною потрібна сканована або фотокопія рішення про встановлення опіки.

Як подати документи?

Необхідно зареєструватись та авторизуватися.

Також для оформлення виплати онлайн потрібен кваліфікований електронний підпис. Для отримання е-підпису необхідно звернутись до кваліфікованого надавача довірчих послуг та заповнити реєстраційну форму, внести свої паспортні дані та номер платника податків.

Інформаційно-довідковий департамент Державної податкової служби, Міністерство внутрішніх справ України та ПриватБанк надають електронний підпис безкоштовно. Вартість створення електронного підпису в інших надавачів – близько 200 грн.

Далі треба заповнити заяву на отримання виплат. Якщо у вас кілька дітей до 10-річного віку, вкажіть у заяві інформацію про всіх дітей.

Терміни розгляду заяви

Органи соціального захисту мають розглянути заяву протягом трьох робочих днів. Результат надсилається на електронну пошту.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39