Старовижівські школярі стали призерами міжнародного конкурсу

02 Травня 2020, 13:00
Олександра Димарчук, Роман Коваль і Юлія Кліщук 3268
Олександра Димарчук, Роман Коваль і Юлія Кліщук

Традиційно у лютому-березні Науково-дослідний інститут українознавства проводить міжнародний конкурс серед учнів 8-11 класів.

Його мета – залучення учнівської молоді до пізнання України й українського світу через індивідуально-пошукові форми, розвиток інтелектуального потенціалу школярів на засадах українознавства.

Поглибити свої знання з історії, етнографії та фольклористики вирішили і старовижівські діти, котрі також надіслали свої дослідження для участі у конкурсі. 

12 березня журі визначило переможців його першого (заочного) етапу. Серед них – троє восьмикласників старовижівської гімназії: Олександра Димарчук, Роман Коваль і Юлія Кліщук.

Керівницею досліджень стала вчителька української мови та літератури Оксана Коваль. У період весняних канікул вони мали вирушити у Київ для того, щоб продовжити боротьбу на наступному етапі, під час якого особисто представити свої дослідження.

Юні краєзнавці також отримали б можливість відвідати визначні куточки нашої столиці, куди для них були передбачені екскурсії. Проте у зв’язку із запровадженням карантину програму цьогорічного конкурсу скоротили.

Враховуючи актуальність, новизну, практичне значення учнівських наукових доробків журі прийняло рішення усіх трьох школярів зі Старої Вижівки відзначити третіми місцями.

Крім того, срібною призеркою міжнародного конкурсу з українознавства стала ще одна учениця нашого району – дев’ятикласниця школи села Дубечне Юлія Лащук, яка писала своє дослідження під керівництвом Лариси Сулеви

2
Олександра Димарчук, Роман Коваль і Юлія Кліщук
Олександра Димарчук, Роман Коваль і Юлія Кліщук

Читайте також: Школярі Старовижівської громади – перші в області за кількістю наукових перемог

Маленька старовижівчанка – переможниця обласного музичного конкурсу

Юні танцівниці зі Старої Вижівки перемогли на чемпіонаті України

Старовижівські школярки – призерки Всеукраїнського науково-технічного конкурсу

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024