Очільник РДА зустрівся з керівниками релігійних громад району

23 Квітня 2020, 22:33
1542

Голова райдержадміністрації Максим Приймачук зустрівся з керівниками релігійних громад району.

Зустріч відбулася 23 квітня – інформує пресслужба установи.

На зустрічі були присутні декан Старовижівського району ПЦУ, настоятель храму святителя Василія Великого отець Іван, благочинний Старовижівської округи УПЦ, настоятель Свято-Преображенського храму селища Стара Вижівка архимандрит Давид, благочинний Кримненської округи УПЦ, протоієрей Сергій Никонюк.

Читайте також: «Щиро молимося, щоб хворі одужали», – Сергій Никонюк про святкування Пасхи

Обговорили забезпечення максимальної безпеки людей під час проведення релігійних заходів у період карантину, а саме в поминальні дні.

Адже згідно з постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 квітня 2020 року «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні», рекомендовано закрити для відвідування кладовища у традиційний після пасхальний період.

Читайте також: На Волині рекомендують зачинити кладовища на час поминальних днів

Виняток становлять випадки поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил (участі не більше ніж 10 осіб і забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри).

Як зазначив очільник району, можливість молитовно згадати померлих родичів у ці після пасхальні дні не єдина в році. Виконати цей важливий обряд можна 6 червня на Троїцьку поминальну суботу та 7 листопада. Та й, зрештою, поминання померлих можливе будь-якого дня у приватній чи церковній молитві.

З огляду на ситуацію, яка склалась в Україні та світі, Максим Приймачук закликав представників духовенства з розумінням ставитись до усіх карантинних обмежень, встановлених органами влади, адже всі вони прийняті з метою недопущення ще більшого розповсюдження інфекційного захворювання.

Представники релігійних конфесій району запевнили голову районної державної адміністрації в тому, що повністю розуміють, в якій непростій ситуації опинилася держава разом з усією світовою спільнотою, а також докладуть усіх зусиль задля безпеки своїх вірян.

1

Читайте також: На Старовижівщині серед хворих на COVID-19 – 6 дітей та 16 медпрацівників

У Старій Вижівці облаштують пропускні пункти. ПЕРЕЛІК

На Старовижівщині двоє людей, інфіковані коронавірусом, одужали

В Україні карантин продовжили до 11 травня

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром