«Щиро молимося, щоб хворі одужали», – Сергій Никонюк про святкування Пасхи

19 Квітня 2020, 08:00
Сергій Никонюк 2705
Сергій Никонюк

Дорогі брати і сестри! Сердечно вітаємо вас зі Світлим Христовим Воскресінням! Христос Воскрес! Воістину воскрес!

Воскресіння Ісуса Христа – це найбільше християнське свято. На ньому базується все християнське вчення. Своїм воскресінням Господь визволив нас від гріха, прокляття і смерті, зруйнував пекло і відкрив нам дорогу до Раю. «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть здолав, і тим, що у гробах життя дарував» (Тропар свята).

Кожен з нас повинен збагнути які події передували воскресінню Господньому. Це події страсної седмиці: зрада, взяття Ісуса Христа, суд над Ним, страшні страждання і смерть на хресті. Без голгофи немає Воскресіння.

Кожен християнин у своєму житті іде тим самим шляхом. І лише пройшовши достойно через голгофу, ми будемо достойні воскресіння. А це можливо завдяки нашій твердій вірі, непохитній надії і щирій, жертовній любові.

Цього року Пасху ми святкуємо в особливих обставинах, спричинених пандемією. І ті обмежувальні заходи які торкнулись кожного, лише заради одного збереження життя, це і є вияв любові до ближнього.  Церква просить всіх жити в тій любові яку приніс на землю Господь і  виконувати всі заповіді Його.

На жаль охолола любов в серцях людських. Це і є причиною всіх негараздів в нашому житті.  Сьогоднішнє свято нехай збадьорить нас. Прислухаймось до слів Господа: «Прийдіть до Мене Всі струджені і обтяжені, і я заспокою вас» (Мф.11.28). 

Щиро молимо Милосердного Бога щоб хворі одужали, а  та недуга яка окутала весь світ відступила. Сердечно вітаємо всіх Вас Дорогі брати і сестри із спасительними днями Пасхи Господньої. 

Молитовно бажаємо  Вам бадьорого настрою крепості духовних і тілесних сил, духовної радості, миру, добра, спасіння і довгих років життя!

Благочинний Кримненської округи протоієрей Сергій Никонюк

Читайте також: Які паски печуть старовижівські господині під час карантину 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром