Чому на Волині збільшується кількість хворих на COVID-19 серед медиків

14 Квітня 2020, 11:00
Медпрацівниця старовижівської лікарні 2286
Медпрацівниця старовижівської лікарні

На Волині кількість лікарів та медичного персоналу лікарень, інфікованих на коронавірус COVID-19, зростає через брак засобів індивідуального захисту.

Про це розповіла завідувачка кафедри інфекційних захворювань Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професорка Ольга Голубовська, пише 12 канал.

Вона повідомила, що захворюваність медиків пов’язана з тим, що вони фактично на передовій боротьби з коронавірусом і постійно контактують з хворими.

Голубовська наголошує, що медпрацівники, які залучені до діагностики та медичної допомоги у разі захворювання або підозри на коронавірус, мали бути забезпечені засобами індивідуального захисту (захисними костюмами, респіраторами, захисними рукавичками та хірургічними масками).

Тим більш, забезпечення медперсоналу засобами індивідуального захисту було передбачено Національним планом протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 на 2020 рік.

Однак, виявилося, що потрібні заходи вчасно не виконали й навіть у березні захисних масок, костюмів та респіраторів не було в достатній кількості у більшості лікарень, зокрема на Волині”, – зазначила жінка.

Через це, за даними керівника Міністерства охорони здоров’я Максима Степанова, станом на 10 квітня в Україні на коронавірус захворіли 334 медичних працівників. З них понад 20 – на Волині.

У деяких регіонах лікарів та інших медпрацівників, які працюють у залучених до боротьби з коронавірусом інфекційних лікарнях, після тижня роботи з хворими на COVID-19 відправляють на 14-денну самоізоляцію. Цю практику Україна позичила в Китаї, де захворюваність серед медиків також була високою.

Читайте також: Як почуваються хворі на коронавірус у Старовижівському районі

На Старовижівщині підтвердили два нових випадки коронавірусу

Як працюють медики старовижівської «первинки». ФОТО

Тіло померлого водія зі Старої Вижівки перевозили колеги без засобів захисту

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024