Поблизу Дубечного затримали 14 порушників правил рибальства

10 Квітня 2020, 09:47
Озеро Луки 3319
Озеро Луки

У період з 30 березня по 6 квітня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 29 порушень природоохоронного законодавства.

Складено 19 протоколів за порушення правил рибальства та 10 – за грубі порушення. Про це інформує пресслужба рибоохоронного патруля.

«У порушників вилучено 20 кілограмів водних біоресурсів та 11 одиниць заборонених знарядь лову. Наклали штрафів на суму 969 гривень, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибним запасам, склали 9 452 гривень»,  повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

4 квітня державні інспектори рибоохорони здійснили спільний рибоохоронний рейд з працівниками Старовижівського відділення поліції ГУНП у Волинській області. Під час обстеження озера Луки, поблизу села Дубечне рейдова група виявила 14 громадян, які порушували правила рибальства.

На осіб оформили протокол про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з чоловіками провели масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства у нерестовий період.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Довідкова інформація

Нагадуємо, з першого квітня триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом.

Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ.

Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Читайте також: Поблизу Комарового підводні мисливці наловили 12 кілограмів риби

На озері Синове затримали чотирьох рибних браконьєрів. ФОТО

Острога та 300-метрові сітки: як на Старовижівщині «ловили» браконьєрів

На Старовижівщині врятували 35 карасів

На озері Синове затримали рибного браконьєра

З сіткою та осторогою: у Любохинах браконьєри попалися рибінспекторам

26 кілограмів: уродженець Любохин похизувався рибним уловом

Поблизу Дубечного затримали браконьєра-підводника

Поблизу Соколища затримали рибних браконьєрів

У Любохинах браконьєри наловили риби на 28 тисяч гривень

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024