Уряд Польщі змінює правила легалізації українців на «біометрії»

09 Квітня 2020, 07:30
Уряд Польщі змінює правила легалізації іноземців на «біометрії» 3656
Уряд Польщі змінює правила легалізації іноземців на «біометрії»

Польський уряд підготував новий законопроєкт в рамках розширення так званого «Антикризового щиту».

Пропозиції уряду стосуються в тому числі й нових правил продовження законності перебування в Польщі тих іноземців, у яких під час епідемії закінчуються дні по «біометрії». Про це повідомляє Yavp.pl з посиланням на udsc.gov.pl.

Зміни передбачають, що перебування таких осіб вважатиметься легальним до кінця завершення епідемії та протягом ще 30 днів з моменту оголошення про закінчення епідемії без необхідності подавати документи на отримання карти побиту чи продовження візи.

Нагадаємо, спочатку в «Антикризовому щиті» було прописано, що іноземці, які перебувають у Польщі на підставі безвізового режиму, могли залишитися легально в країні після закінчення дозволеного періоду лише за умови, що протягом 30 днів після завершення епідемії подадуть документи на карту побиту.

Для того, щоб ухвалені 7 квітня урядом зміни в легалізації іноземців на безвізовому режимі набрали чинності, законопроєкт ще повинен затвердити Сейм та підписати президент. Але, виходячи з попереднього досвіду, це суто технічна процедура, яка може зайняти лише кілька днів.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024