Старовижівщина отримала 50 експрес-тестів гумдопомоги з Китаю

08 Квітня 2020, 10:34
1367

П’ять тисяч експрес-тестів для виявлення коронавірусу Covid-19 розподілили між міськими та районними лікарнями, центрами первинної медичної допомоги та медичними закладами обласного рівня.

Окрім швидких тестів область отримала і майже дві тисячі захисних масок та 140 захисних костюмів, пише видання Сила Правди.

Управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації на запит Центру журналістських розслідувань «Сила правди» оприлюднило наказ, яким між медичними закладами краю розподілили першу гуманітарну допомогу з Китаю, що надійшла в Україну 23 березня.

Судячи з наказу та попередніх заяв посадовців, Волинь отримала 5000 швидких тестів на коронавірус виробництва Hecin Scientific, Inc (Китай). Більше чверті з них отримали обласні медичні заклади та заклади Луцька. Зокрема, 600 тестів – Волинська обласна інфекційна лікарня та 400 – Волинська обласна клінічна лікарня. По 50 тестів отримали Луцький клінічний пологовий будинок, Волинський обласний перинатальний центр, Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання та Луцька міська клінічна лікарня.

Ще 250 тестів розподілили між колишніми поліклініками, нинішніми центрами первинної медичної допомоги Луцька та сотню передали Волинському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф для бригади на пункті пропуску «Ягодин».

250 експрес-тестів отримали медзаклади міста Нововолинська. Решту 3200 розподілили між районними лікарнями і поліклініками.

Також з гуманітарним вантажем область отримала 1940 захисних масок та 140 захисних костюмів. 1240 масок та 80 костюмів передали інфекційній лікарні, а 700 масок та 60 костюмів – Волинському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Старовижівський район отримав 50 експрес-тестів. Захисних костюмів та масок на Старовижівщину не виділили.

Читайте також: У Старій Вижівці проводять дезінфекцію. ФОТО, ВІДЕО

Повідомили, в яких селах району виявили хворих на коронавірус

У Старій Вижівці на коронавірус захворіла дитина

Тіло померлого водія зі Старої Вижівки перевозили колеги без засобів захисту

На Старовижівщині – 11 підтверджених випадків зараження коронавірусом

Родичі та колеги померлого водія «швидкої» зі Старої Вижівки захворіли на коронавірус

Помер водій «швидкої» зі Старої Вижівки, в якого діагностували коронавірус

На Старовижівщині водій «швидкої» заразився коронавірусом

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39