Як у Смолярах облаштовують подвір'я школи. ФОТО

27 Березня 2020, 12:22
3007

У загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Смолярів навчається 163 учні не лише з цього села, яке є найбільшим у Старовижівській громаді, а й з сусідньої Галиної Волі.

Відкриття навчального закладу відбулось у 1995 році, але вже два з половиною десятиліття тут залишається недобудованою та його частина, де мають розташовуватись спортзал та дитячий садок.

Для завершення нереалізованих до сьогодні планів потрібні мільйони гривень. Селищна рада не втрачає надії отримати підтримку від держави, на засіданні сесії, що відбулось 28 лютого, старовижівські депутати виділили 100 тисяч гривень для коригування робочого проєкту з реконструкції дошкільного закладу освіти. Проте й у нинішньому році він не потрапив до переліку об’єктів, які фінансуються з державного бюджету.

Поки омріяних коштів немає, працівники школи стараються зробити її гарнішою і затишнішою власними силами. Так період вимушених канікул вони вирішили використати для благоустрою території навчального закладу та дитячого садочка. З цією метою завідувач господарства Юрій Тарасюк, робітник з комплексного обслуговування Анатолій Коржан та підсобний працівник Віктор Зінюк насамперед заготовили деревину, зокрема зрізали стару і вже аварійну акацію, що росла у шкільному парку.

З неї вийшли хороші стовпці для огорожі квітника. Біля неї встановили чепурного декоративного містка. Для вихованців садка майстри спорудили дерев’яну вантажівку, від керма якої, коли закінчиться карантин, маленьких автолюбителів буде не відірвати. Яскраво доповнили дитячий майданчик і декоративний колодязь, сплетені з лози хатинки для пташок, столик і стільчики із дерев’яних колод.

Найближчим часом, коли підвищиться температура повітря, працівники смолярівської школи планують пофарбувати свої прості, але гарні вироби. Але вже й зараз дітворі, котра у ці дні хоч зрідка, та все ж з’являється надворі, важко стриматись, щоб не випробувати їх.








Юрій КОВАЛЬ

 

Читайте також: У соцмережі висміюють облаштування рекреаційної зони в Смолярах

 

Стара Вижівка: в аптеках немає масок, рукавичок та парацетамолу

Медичні заклади району отримали експрес-тести на коронавірус

На Волині друга людина захворіла на коронавірус

Без поцілунків: у МОЗ розробили інструкцію поховання померлих від коронавірусу

Старовижівська лікарня збирає гроші для боротьби з коронавірусом

Старовижівські лісівники проводять дезінфекцію зон відпочинку

Старовижівчанам нагадали номери телефонів сімейних лікарів району. СПИСОК

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024