На території Волинської області встановлять карантинні пости

25 Березня 2020, 17:41
На Волині більш жорстко контролюватимуть пересування й перевезення громадян 1736
На Волині більш жорстко контролюватимуть пересування й перевезення громадян

На Волині більш жорстко контролюватимуть пересування й перевезення громадян.

Про це йшлося 25 березня під час брифінгу у Волинській ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Де саме ставитимуть блокпости, поки обговорюють з патрульною поліцією Волині.

«Поки маємо список, де вони будуть. Визначаємо медичних працівників, які стоятимуть на них. В принципі, надзвичайних мір, які б обмежували права громадян не вживатимемо. Але режим надзвичайної ситуації дає можливість більш скоординовано діяти, більш зобов’язувати відповідні служби виконувати свої функції. Це режим жорсткої координації. Це не надзвичайний стан», – пояснив начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк.

За словами Ігоря Ващенюка, нічого нового не вводитимуть, пересування й перевезення громадян контролюватимуть більш жорстко.

«У нас не так багато доріг, де є масові перевезення. Я думаю, порівняно з сьогоднішнім днем багато чого не добавлять. Це не блокпости, де перевірятимуть документи, але може бути лишній температурний контроль. Може бути контроль перевезення більшої кількості пасажирів. І використання приватного транспорту для якихось бізнес-перевезень – цього не повинно бути», – додав Ігор Ващенюк.

На думку начальника управління охорони здоров’я ОДА, введення надзвичайної ситуації, зокрема встановлення блокпостів, не дозволять волинянам обходити законодавство.

Читайте також: Волиняни нестимуть відповідальність за порушення правил карантину

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39