Старовижівська лікарня отримала від народного депутата допомогу для боротьби з коронавірусом

19 Березня 2020, 16:10
4126

Усі районні лікарні виборчого округу народного депутата України Степана Івахіва, в тому числі Старовижівська, отримали першу партію благодійної допомоги для боротьби з поширенням коронавірусу.

Для потреб медиків закупили дефіцитні нині захисні маски та рукавички, інформує сайт благодійного фонду «Патріоти Волині».

1


 

«Команда нардепа звернула увагу на захисні засоби не лише через попит на них у медзакладах, а й, зважаючи на досвід Китаю, де змогли успішно призупинити пандемію. Лікарі з Піднебесної застерігають європейців від повторення своїх же помилок, де ключовою називають саме неадекватний захист для медичного персоналу. Це призвело до високого рівня зараження серед лікарів та медсестер.

Тому ми почали з того, що склали перелік найнеобхідніших засобів для самозахисту медиків на передньому фронті боротьби з коронавірусом. Виявилося, що всі предмети з цього списку вже є справжнім дефіцитом, а відтак закупити їх стало справжнім випробуванням. Все ж нам вдалося придбати 25 тисяч захисних масок і 20 тисяч оглядових рукавичок, які ми централізовано розвезли в лікарні виборчого округу Степана Івахіва.

Уже найближчим часом доправимо медикам і не менш потрібні засоби дезінфекції, наш фонд над цим працює. Закликаємо всіх небайдужих волинян допомагати лікарням, адже мова йде про безпеку наших громадян... – розповів директор благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» Павло Самолюк.

У Ковелі благодійну допомогу розподілять по медичних закладах МТМО, адміністрація якого вже подякувала Степану Івахіву та його благодійному фонду за надану медзакладам допомогу на своїй сторінці у Фейсбук.

Ми були впевнені, що наш народний депутат та його благодійний фонд не будуть стояти осторонь проблем медиків у складний час пандемії коронавірусу,  При зустрічі з представниками Степана Івахіва ми обговорили і напрямки нашої подальшої співпраці. Ситуація по ковельській лікарні стабільна: працюємо в умовах карантину, суворо дотримуємось усіх обмежувальних заходів... – зауважила завідувачка відділення анастезіології Ковельської ЦРЛ Тетяна Приходько.


На карантині перебуває і Шацька лікарня: на вході в будівлю відвідувачі проходять через так звану дезінфікуючу стійку. У кожного безконтактно вимірюють температуру тіла.

«Вже два тижні, як ми це робимо. У випадку, якщо температура підвищена, людина не зможе потрапити ні в поліклініку, ні в стаціонар: її спрямують до спеціально обладнаного кабінету для огляду сімейним лікарем. Він же приймає рішення і щодо подальшого лікування хворого. Медичні маски та рукавички, які ми отримали від благодійного фонду Степана Івахіва – дуже своєчасна і потрібна для лікарні допомога.

Хотілося б подякувати всім, хто допомагає нам у ці складні часи. Впевнена: всі разом, об’єднавшись, ми зможемо з честю подолати всі випробування...» – пояснила директорка КП «Шацька районна лікарня» Світлана Крецу.


 

Безпека медичного працівника — це одне з головних наших завдань сьогодні. Відчувається, що люди теж починають розуміти відповідальність моменту, уже не так легковажать власним здоров’ям. Зараз ми надаємо лише ургентну допомогу, перепрофільовуємо деякі відділення – це стосується не лише стаціонару, а й первинної медичної ланки, - доповнила колегу директорка некомерційного комунального підприємства «Старовижівська ЦРЛ» Тетяна Свіржевська


Частину з отриманого гуманітарного вантажу у Старій Вижівці та Ратному вже розподілили і для закладів первинної медицини.


 

«Для нас це - просто необхідні речі. Саме «первинка» є першою лінією оборони проти коронавірусу. І хоча в нас і був невеличкий запас захисних масок — кілька тисяч, проте, враховуючи їхню затребуваність та те, що у нашому центрі є 46 структурних підрозділів, без поповнення цих запасів ми б фактично були беззахисними перед інфекцією. Ми й самі намагались придбати засоби захисту, але не змогли це зробити через їхній дефіцит на ринку» – каже головна медсестра Старовижівського центру ПМД Галина Чимрук.



У Ратному, де місцева лікарня також перебуває на карантині, завершується капітальний ремонт відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії.

1,2 мільйона гривень субвенції з державного бюджету на такий ремонт надійшли в район за поданням Степана Івахіва. Загалом же, з часу обрання його народним депутатом України по виборчому округу №21, на підтримку медичної галузі – реалізацію програми «Енергозбереження», придбання медичного обладнання та транспорту, ремонтні роботи та гуманітарну допомогу, з благодійного фонду «Патріоти Волині» вже використано близько 15 мільйонів гривень.

Читайте також: На що розподілили залишки районного бюджету. ПЕРЕЛІК

Районні лікарні прийматимуть хворих на коронавірус із симптомами середньої тяжкості

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39