На що розподілили залишки районного бюджету. ПЕРЕЛІК

19 Березня 2020, 11:00
Сесія районної ради 2342
Сесія районної ради

У Старій Вижівці відбулася сесія районної ради.

13 березня депутати підтримали запит Івана Омельчука до податкових органів щодо наявності та розміру заборгованості по сплаті ДП «Старовижівське лісове господарство» податків до бюджетів різних рівнів та заробітної плати своїм працівникам.

За пропозицією обранця громади його колеги також включили у порядок денний питання про звернення до РДА та Старовижівської селищної ради щодо вжиття відповідно до нині діючого законодавства заходів для знесення огорожі навколо будинку мисливця, що належить лісгоспу, на озері Пісочне біля Брунетівки, а пізніше підтримали це звернення.

Керівник Ковельської місцевої прокуратури Юрій Новосад, який був призначений на цю посаду 19 лютого, озвучив їм інформацію про результати діяльності прокуратури на території Старовижівського району у 2019 році. За словами нового керівника правоохоронців, рівень злочинності в районі удвічі менший, як в цілому по області, але турбують майнові злочини, зокрема крадіжки. 

Одне із основних питань засідання сесії – внесення змін до районного бюджету. Начальниця відділу фінансів РДА Світлана Оліфірук повідомила, що враховуючи обсяг оборотної касової готівки, сума вільних залишків становила 1 мільйон 938 тисяч 80 гривень. Більшість із цих коштів були розподілені на фінансування різних програм:

  •   розвитку та фінансової підтримки КНП «Старовижівська районна лікарня» – 452 тисячі, з них для модернізації медичного обладнання – 92 тисячі гривень, придбання обладнання для реанімації новонароджених – 200 тис. грн, засобів захисту – 5 тис. грн, проплати інформаційної системи «Мед ЕЙР» – 155 тисяч
  •  підтримки органів виконавчої влади в районі – 266 тисяч, з них РДА – 135 тисяч, управлінню соціального захисту – 87 тисяч, відділу економіки, містобудування та архітектури – 19 тисяч, відділу фінансів – 25 тисяч.
  •  висвітлення діяльності РДА та її структурних підрозділів, районної ради в газеті «Сільські новини» – 150 тисяч гривень;
  •  стимулів та розвитку первинної медичної допомоги району та фінансової підтримки КНП «Старовижівський центр первинної медичної допомоги» – 116 тисяч, з них на придбання медикаментів – 84 тисячі, засобів захисту – 21 тисяча, експрес-тестів – 11 тисяч;
  • забезпечення функціонування та фінансової підтримки Центру надання адміністративних послуг – 74 тисячі гривень;
  • інформатизації району – 5 тисяч гривень.

383 тисячі коштів вільних залишків було передано як субвенція обласному, старовижівському селищному та старогутівському, буцинському, секунському сільським бюджетам на фінансування різних робіт та заходів.

Зокрема:

  •  для проведення поточного ремонту системи опалення ДНЗ «Дзвоник» в Буцині – 77 тисяч;
  • оплату проєктно-кошторисної документації для проведення ремонту дороги Адамчуки–Голядин–Згорани–Нудиже–Стара Гута–Стара Вижівка – 63 тисячі;
  • придбання соціального житла дитині-сироті із Секуня, яка позбавлена батьківського піклування, – 200 тисяч;
  • співфінансування Старовижівської музичної школи – 39 тисяч, співфінансування субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу» – 3,5 тисячі.

На придбання медпрепаратів для хворих на цукровий та нецукровий діабет було виділено 28 тисяч, обробку дерев’яних конструкцій для протипожежного захисту КНП «Старовижівська ЦРЛ» – 19,7 тисячі.







Читайте також: Як на Старовижівщині боротимуться з поширенням коронавірусу

Старовижівський район лідирує за кількістю зареєстрованих земельних наділів

В Україні залізничні вокзали закриють для відвідувачів

Продукти у супермаркетах будуть, – Нова митниця

Звільнення від штрафів та пені: які податкові зміни ввели на час карантину

Верховна Рада ввела штрафи за порушення карантину та встановила доплати медикам

Уряд обмежив пасажирські перевезення через коронавірус

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024