У селі Грабове відкрили оновлений ФАП

04 Березня 2020, 08:15
Відкриття ФАПу 1958
Відкриття ФАПу

У селі Грабове відкрили оновлений фельдшерсько-акушерський пункт

Раніше медпункт був у приміщенні сільської школи, яка вже багато років не діє – пишуть на сайті Патріоти Волині.

«Увесь цей час ми працювали в холоді, без води та опалення, Тому на нове приміщення всі очікували з нетерпінням. Ремонт у ньому почали в листопаді минулого року, а ще раніше зробили опалення – спільне для нас і для клубу. А сьогодні вже відкриваємо новий ФАП. Для такого невеличкого села, як Грабове, де трохи більше 230-ти жителів – це справді подія. В таких умовах приємно буде працювати. Сподіваюсь, це оцінять і наші відвідувачі», – пригадує завідувачка ФАПу села Грабове Сереховичівської ОТГ Людмила Савлук

Людмила Савлук
Людмила Савлук

Нове приміщення ФАПу обладнали поряд із клубом та магазином, у центрі села. На його ремонт витратили майже 100 тисяч гривень. В основному – це бюджетні кошти громади, а також спонсорська допомога.

«Ми створили ОТГ саме для того, щоб самим вирішувати, що і де будувати. Медицина – один із наших пріоритетів: ми не закрили жодного сільського ФАПу, не скоротили фельдшерів з нашої амбулаторії. І віднайшли кошти для ремонту приміщення ФАПу в селі Грабове. Хотів би подякувати усім, хто допоміг реалізувати цей задум: місцевим підприємцям та народному депутату України Степану Івахіву, який багато допомагає нам у становленні та розвитку громади», – зауважив на відкритті оновленого медичного закладу голова Сереховичівської сільської ради Ростислав Шиманський.

Жителі Грабового вдячні Степану Івахіву та його благодійному фонду за допомогу в газифікації села, облаштування дороги та пожертви для сільського храму.

За кошти благодійного фонду «Патріоти Волині» було закуплено костюми, звукове обладнання та державну символіку для місцевого клубу. А для сільських медиків благодійники придбали фельдшерську сумку, велосипед та медичний одяг. Минулого року в центрі села, поряд з клубом, встановили дитячий ігровий майданчик.

З відкриттям оновленого ФАПу жителів села Грабове привітав помічник Степана Івахіва Володимир Бащук. Для щоденних потреб медиків від благодійного фонду «Патріоти Волині» він передав інгалятор. Нове приміщення ФАПу в селі Грабове освятили. А кошти на його утримання виділятимуть з бюджету Сереховичівської сільської ради. 

Читайте також: Прихильник Зеленського може очолити Старовижівську РДА

На що спрямують залишки бюджету Старовижівської ОТГ. ПЕРЕЛІК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024