Острога та 300-метрові сітки: як на Старовижівщині «ловили»​​​​​​​ браконьєрів

25 Лютого 2020, 09:17
Браконьєр 2024
Браконьєр

Волинський рибоохоронний патруль здійснив рибоохоронний рейд на водойми Старовижівського району.

20 лютого близько 22 години викрили громадянина, який здійснював вилов риби забороненим колючим знаряддям лову, не передбаченим Правилами рибальства – «острогою». Про це інформує пресслужба рибоохоронного патруля у Волинській області.

Інцидент стався на озері Домашнє, поблизу села Кримне.

Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не завдав шкоди рибному господарству. На особу оформили адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, знаряддя лову вилучено.

Того ж дня рибпатруль зафіксував порушення правил рибальства на зимувальній ямі. Так, на озері Пісочне, поблизу села Любохини викрили  порушника, який здійснював вилов риби на зимувальних ямах.

На особу оформили протокол про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з рибалкою провели масово-роз’яснювальну роботу щодо заборони рибалити на зимувальних ямах та ознайомили з Правилами любительського та спортивного рибальства.

Пізніше, під час обстеження на тій самій водоймі знайшли безхазяйне майно. Виявили та вилучили чотири безгосподарські сітки, загальною довжиною 280 метрів.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.


Довідкова інформація

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, любительський лов риби взимку дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями.

Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти (відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства).

Читайте також: На Старовижівщині врятували 35 карасів

На озері Синове затримали рибного браконьєра

З сіткою та осторогою: у Любохинах браконьєри попалися рибінспекторам

26 кілограмів: уродженець Любохин похизувався рибним уловом

На Волині заборонили ловити рибу в місцях зимівлі

Поблизу Дубечного затримали браконьєра-підводника

У Дубечному активісти прибрали берег озера Луки

Поблизу Соколища затримали рибних браконьєрів

У Любохинах браконьєри наловили риби на 28 тисяч гривень

Коментарі
25 Лютого 2020, 18:44
з елктроудкою ловыть
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром