У Старій Вижівці вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

21 Лютого 2020, 10:45
1511

 

У Старій Вижівці вшанували Героїв Небесної Сотні.

У четвер, 20 лютого, в заході взяли участь представники влади, громадськості, духовенства та безпосередні учасники тих подій. Про це інформує пресслужба РДА.

До присутніх звернувся заступник голови райдержадміністрації Петро Філюк. Заступник голови районної ради Роман Цалай закликав присутніх пам’ятати, що саме завдяки подвигу Героїв Майдану.

Активний учасник Революції Гідності Іван Омельчук поділився пережитим під час героїчних і трагічних подій у Києві періоду 2013-2014 років.

З поетичною присвятою Героям Небесної Сотні виступила учениця НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст.-гімназія. » смт Стара Вижівка Дарія Цехош.

В знак своєї шани загиблим старовижівчани поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України» та під лунання жалобного гімну Майдану за Небесною Сотнею «Гей, пливе кача» вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

Заупокійний молебень за спокій душ загиблих Героїв Небесної Сотні, які полягли під час буремних подій на Майдані, а також Героїв неоголошеної війни на Сході України відслужили настоятель Свято-Покровського храму села Журавлине Православної Церкви України отець Богдан, настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви – отець Володимир та благочинний Старовижівської округи архимандрит Давид, настоятель Свято-Преображенського храму селища Стара Вижівка

Завершили захід спільним виконанням Державного Гімну України.



Читайте також: У Старій Вижівці вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром