У Старій Вижівці аграріям презентували пілотний проєкт

19 Лютого 2020, 14:21
Презентація проєкту 1231
Презентація проєкту

.У Старій Вижівці презентували пілотний проєкт «Державний аграрний реєстр».

18 лютого відбулася робоча зустріч мобільної групи операторів з керівниками агроформувань та головами фермерських господарств району. Про це інформує пресслужба РДА.

Агровиробників району проінформували про пілотну версію Державного аграрного реєстру за підтримки Світового банку та проєкту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні». Також розповіли про переваги реєстру для агровиробників, як працюватиме реєстр, та як можна зареєструватися.

Практичну допомогу у внесенні відомостей про себе у цю систему аграріям району надали директорка Волинського регіонального відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств Світлана Соколовська, начальниця відділу розвитку сільськогосподарських територій департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Оксана Шпак, начальник відділу тваринництва департаменту агропромислового розвитку Микола Шура.

З окремих питань аграріїв району проконсультувала начальниця відділу Старовижівського бюро правової допомоги з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Штик.

Довідково:

Державний аграрний реєстр — це новий безкоштовний онлайн-сервіс для аграріїв, який впроваджується Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, щоб зробити взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою, доступною і простежуваною. За допомогою Аграрного реєстру планується надавати державні сервіси, спростити доступ до банківського фінансування та програм кредитних гарантій, а також запровадити програми таргетованої державної підтримки й оцінювати їх ефективність.

Аграрний реєстр надаватиме низку послуг для аграріїв. На пілотному етапі, у своєму онлайн-кабінеті аграрій зможе слідкувати за інформацією про себе, отримавши інформацію з чотирьох реєстрів: Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних та фізичних осіб, Реєстру речових прав та Реєстру тварин.

Зареєстровані агровиробники також матимуть прямий доступ до актуальної інформації щодо програм державної підтримки та можливостей щодо їх використання.

Усю необхідну інформацію про реєстр ви можете отримати за телефоном 0 800 215 010 або 1545 або на сайті www.ar.gov.ua

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром