У Старій Вижівці вшанували воїнів-інтернаціоналістів

16 Лютого 2020, 09:50
У Старій Вижівці вшанували воїнів-інтернаціоналістів 1412 Джерело: Старовижівська РДА
У Старій Вижівці вшанували воїнів-інтернаціоналістів

У районному будинку культури відбувся тематичний вечір «Досі не загоїв рану, цей довічний біль Афганістану», на якому старовижівчани вшанували загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

Про це пишуть на сайті Старовижівської райдержадміністрації.

Щороку, 15 лютого, Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав, яким довелося пройти крізь горнило війн та збройних конфліктів на Європейському, Азіатському, Американському, Африканському континентах. Це особливий день у житті воїнів, які виконували свій інтернаціональний обов'язок.

На заході, 14 лютого, у районному будинку культури головними запрошеними стали ветерани війни в Афганістані та ветерани-учасники бойових дій на території інших держав.

Гостей тематичного вечора привітали заступник голови райдержадміністрації Петро Філюк, заступник голови районної ради Роман Цалай, голова Старовижівської ОТГ Володимир Семенюк, директорка комунального некомерційного підприємства «Старовижівська центральна районна лікарня» Старовижівської районної ради Тетяна Свіржевська, голова районної спілки ветеранів Афганістану Іван Шух.

Вітаючи воїнів-афганців з 31 річницею виведення військ з Афганістану, заступник голови райдержадміністрації Петро Філюк висловив слова вдячності та шани за мужність та патріотизм, проявлені під час виконання інтернаціонального обов’язку:

«Доземний уклін вам, шановні учасники бойових дій, дорогі воїни-афганці, за вірне служіння Батьківщині, за мужність, за громадянську відповідальність, за патріотичне виховання молодого покоління. Ваші подвиги є взірцями відваги та бойового братерства, а також служать яскравим прикладом і для нинішнього покоління захисників України», - зазначив Петро Федорович, звертаючись до присутніх.

Він подякував ветеранам за належне виконання громадянського обов’язку та побажав щоб над Україною завжди було мирне небо.

Пам’ять полеглих під час виконання інтернаціонального обов’язку земляків присутні вшанували хвилиною мовчання.

Працівники районного будинку культури подарували присутнім низку номерів патріотичної тематики.

Завершився захід спільним покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим воїнам-афганцям, що на Обеліску Слави.


1
Покладання квітів
Покладання квітів

Учасники заходу
Учасники заходу

Читайте також: Школи Старовижівського району можуть отримати гроші на розвиток

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром