У Старовижівському районі провели інформаційні рейди

11 Лютого 2020, 12:12
У Старовижівському районі провели інформаційні рейди 1491
У Старовижівському районі провели інформаційні рейди

Старовижівським рибалкам розповіли про правила поводження на льоду та правила зимової риболовлі.

Про це інформує пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

У понеділок, 10 лютого, державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з працівниками Старовижівського сектору Управління ДСНС України у Волинській області проводять інформаційні рейди водоймами Старовижівського району з метою ознайомлення рибалок з правилами поводження на льоду та правилами любительського рибальства у зимовий період.

Провести масово-роз’яснювальну роботу з громадянами вирішили у зв’язку з нещасним випадком, що стався восьмого лютого з місцевим рибалкою, який провалився під лід на оз. Острівне Старовижівського району. Минулого тижня в області відбулося різке похолодання, на водоймах утворився нестійкий крижаний покров, що представляє особливу небезпеку для любителів риболовлі.

Рибалкам, які перебували на водоймах, учасники рейдової групи нагадали основні правила безпечної поведінки на льоду. Під час інструктажів вони закликали рибалок бути максимально обережними на льоду: пересуватися кригою тільки переконавшись у її міцності, не збиратися на одному місці, не пробивати поруч багато лунок. Рекомендували завжди мати напоготові засоби порятунку та розповіли, як самотужки вибратися з крижаної пастки та допомогти людині, яка провалилася під лід.

Ні в якому разі не можна виходити на лід в темну пору доби і при поганій видимості (туман, снігопад, дощ). Міцність льоду слід перевіряти товстою палицею (жердиною), ударяючи нею (2-3 рази в одне і те саме місце) якнайдалі від себе. Категорично забороняється випробовувати міцність льоду ударами ніг. Якщо лід недостатньо міцний, потрібно припинити рух і повертатися назад своїми слідами (там міцність льоду вже перевірена).

Працівники волинського рибоохоронного патруля нагадали рибалкам, що любительський лов риби взимку дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти (відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства).

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути обережними на льоду. А враховуючи нестійкі погодні умови, зовсім відмовитись від виходу на кригу. Слід пам’ятати, що знання найпростіших правил безпечної поведінки допоможе зберегти життя. Також нагадуємо, що в Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Рятувальники спілкуються із рибалками
Рятувальники спілкуються із рибалками

Рятувальники спілкуються із рибалками
Рятувальники спілкуються із рибалками

Довідково:

З 1 листопада 2019 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно – літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2020 року.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39