Поблизу Любохин горіла суха трава

11 Лютого 2020, 09:36
Горіння сухої трави \ Фото ілюстративне 1310
Горіння сухої трави \ Фото ілюстративне

У період 3-9 лютого працівники підрозділів пожежно-рятувальної служби Волинської області ліквідували 27 пожеж.

Про це інформує пресслужба ДСНС у Волинській області.

У неділю, 9 лютого, рятувальники ліквідували 3 пожежі на відкритих територіях. Зокрема у смт Маневичі працівники 13 Державної пожежно-рятувальної частини приборкали пожежу очерету на площі 0,01 га, що трапилася через дитячі пустощі з вогнем. Біля села Бережці Любомльського району рятувальники 24 Державного пожежно-рятувального поста загасили пожежу сухої трави та чагарників на площі 0,9 га, що виникла через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Надвечір через необережність з вогнем невстановлених осіб горіла також суха трава на площі 3 га біля с. Любохини Старовижівського району. Пожежа подолали силами працівників 16 Державної пожежно-рятувальної частини та місцевої пожежної охорони села Дубечне.

Рятувальники нагадують, що кількість пожеж, а також випадків травмування та загибелі людей на них насамперед спровоковані необережністю громадян з вогнем, порушенням вимог пожежної безпеки у побуті та під час господарювання на відкритих територіях.

Управління ДСНС України у Волинській області закликає керівників органів місцевої влади, соціальних працівників, які опікуються одинокими людьми літнього віку та особами, які опинилися в складних життєвих обставинах, співробітників поліції, екологічної інспекції, священнослужителів долучитися до роз’яснення громадянам правил пожежної безпеки, що допоможе запобігти пожежам та трагічних випадкам на них.

Закликаємо громадян дотримуватися вимог пожежної безпеки: не куріть у ліжку, пильнуйте за станом приладів опалення, не допускайте використання електрообігрівальних та нагрівальних приладів саморобного виготовлення, дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час користування ними.

Пам’ятайте, що під час господарювання на присадибних ділянках та відкритих територіях заборонено спалювати сміття й суху рослинність - це заборонено законодавством України. Відповідальність за порушення цієї норми передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення і тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст.77-1 КУпАП ).

При виявленні ознак пожежі викликайте рятувальників за номером 101.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024