У Старовижівському районі викрили рибного браконьєра

06 Лютого 2020, 14:37
2580

У Старовижівському районі, поблизу села Лютка, правоохоронці викрили порушника, який ловив рибу острогою.

Інцидент трапився у вівторок, 4 лютого. Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля. 

Так, близько 19 години виявили порушника, який здійснював вилов риби забороненим колючим знаряддям лову, не передбаченим Правилами рибальства – «острогою». Інцидент стався на річці Прип’ять, поблизу с. Лютка Старовижівського району Волинської області.

Завдяки оперативним діям рибпатрульних порушник не завдав шкоди рибному господарству. На особу оформили адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, знаряддя лову вилучили.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Порушник
Порушник

Читайте також: З сіткою та осторогою: у Любохинах браконьєри попалися рибінспекторам

Довідкова інформація

Рибоохоронний партуль нагадує, відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024