Сім лікарень на Волині стануть опорними

31 Січня 2020, 09:43
1027

Сім волинських лікарень стануть опорними.

Це Волинська обласна клінічна лікарня, Луцька міська клінічна лікарня, Ковельське міжрайонне тероб’єднання, Нововолинська міська , Любомльська, Ратнівська і Камінь-Каширська центральні районні лікарні. Їхній перелік 15 січня затвердив Кабмін. Про це повідомляє Суспільне.

Завідувач відділення Ігор Біскуб розповідає: в обласній лікарні медики роблять операції різного рівня складності. Найсучасніше обладнання дозволяє відстежити реабілітацію хворих.

Завідувач відділення обласної лікарні Ігор Біскуб: «Обладнання цієї лабораторії не відрізняється від клінік України та й у світі».

Волинська обласна лікарня – у переліку опорних лікарень. Як розповів її керівник Олександр Дудар, до уваги брали наявність сучасного обладнання, вузькопрофільних спеціалістів, доступність і змогу працювати цілодобово. Нині адміністрація обласної лікарні підписує договори з Національною службою здоров’я і визначає пакет послуг, які надаватиме, каже керівник. З його слів, за останні два роки у лікарні купили обладнання на 150 мільйонів гривень. Тут працює майже півтори тисячі людей, три сотні з них – це лікарі.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк: «Якщо трапляється катастрофа: інфаркт, інсульт, гостра хірургічна паталогія, хворого треба завезти у той заклад, який має відповідне обладнання, персонал, у якому йому можуть надати медичну допомогу згідно протоколів і де перебування цього пацієнта безпечне. Критерії – це лікарні інтенсивного лікування населення і 60-хвилинна доступність».

Ігор Ващенюк каже: лікарні, які не стануть опорними, поки що працюватимуть як і працювали.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024