Волинських школярів закликають долучитися до «‎Zero Waste School»

03 Лютого 2020, 08:23
Волинських школярів закликають долучитися до «‎Zero Waste School» 735
Волинських школярів закликають долучитися до «‎Zero Waste School»

«Zero Waste School» («Школа без відходів») – освітній проєкт, який  покликаний впровадити культуру сортування у школах та громадах.

Під час програми учасники дізнаються про принципи командної роботи, опанують навички проєктного менеджменту, завдяки чому поетапно спланують власний проєкт. Також познайомляться з еко-активістами та лідерами думок. Про це повідомили у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Діти організують разом із місцевими жителями прибирання свого населеного пункту – «‎Zero Waste Day», сортуючи та зважуючи сміття. Саме так мешканці сіл та міст зі всіх куточків України зрозуміють, що вони – двигуни змін.

Торік учасники провели 100 локальних проєктів для громад, зібрали 303 000 кілограм відходів, встановили 920 сміттєвих баків. У нагороду за активність 25 шкіл отримали прес для брикетування відходів. Прес допомагає акумулювати відходів у великій кількості та здавати вигідно на вторинну сировину. Завдяки проєкту учасники усвідомили, що коли є спільна мета та злагоджена команда, їм все вдасться зробити. Такий досвід допомагає ще більше впевнитися у своїх силах, мотивує не зупинятися і бути учасником змін.

До речі, переможцями проекту Zero Waste School у Волинській області стали шість шкіл із яких чотири з ОТГ – Ківерцівської, Люблинецької, Шацької, Павлівської, що є громадами-членами Асоціації міст України (АМУ).

Серед волинських переможців були:

– Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів села Бузаки Камінь-Каширського району.

–  Ківерцівська експериментальна школа (Ківерцівська міська ОТГ).

–  Комунальний заклад «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №17 Луцької міської ради».

– ОНЗ «Люблинецька ЗОШ І-ІІІ ступенів» (Люблинецька селищна ОТГ).

–  Опорний заклад навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» смт.Щацьк (Шацька селищна ОТГ).

–  Павлівський ліцей Волинської області (Павлівська сільська ОТГ).

Щодо цьогорічних умов участі у «‎Zero Waste School», то до команди проєкту можна приєднатися до 21 лютого.

Для цього потрібно заповнити анкету за посиланням.

Цьогоріч команди складаються з директора школи, одного вчителя та двох школярів (дівчина і хлопець 9 - 10 класів). Основні вимоги – готовність команди працювати задля спільного результату, бажання впливати та реалізовувати зміни у громаді.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024