У Старій Вижівці відзначили День Соборності України

23 Січня 2020, 09:18
1438

У Старій Вижівці відсвяткували День Соборності України.

Громадське віче «Соборність – запорука майбутнього України» відбулося 22 січня – інформує пресслужба РДА.

Біля пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України» зібралися представники влади, духовенства, громадськості, учнівська молодь.

З привітальним словом перед загалом виступив заступник голови районної державної адміністрації Петро Філюк. Він звернув увагу на історичну важливість подій 1919 року та наголосив на необхідності єднання нашого народу.

Про важливе історичне значення Акта Злуки наголошували у своїх промовах заступник голови Старовижівської районної ради Роман Цалай, учасник «живого» ланцюга єдності між Києвом і Львовом, що відбувся у 1990 році, Іван Омельчук, старовижівчанин-краєзнавець Микола Шаясюк.

Декан Старовижівського району Православної Церкви України, настоятель храму святителя Василія Великого – отець Іван, настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви – отець Володимир та благочинний Старовижівської округи архимандрит Давид, настоятель Свято-Преображенського храму селища Стара Вижівка відслужили молитви за мир і єдність в Україні.

Під час заходу присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв України, воїнів, борців, патріотів – усіх тих, хто ціною власного життя здобував право прийдешніх поколінь на свободу та цілісність нашої держави.  

Опісля всі спільно заспівали Гімн України.







Читайте також: У Верховній Раді пропонують перенести День Незалежності

Як у Старій Вижівці відзначили свято Незалежності

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024